Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen is een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden ervaren en onervaren roeiers tegen elkaar om de wisselbeker voor de 'Beste Roeischool van Nederland'.

NSRK 2015

Het NSRK 2015 vindt plaats op vrijdag 5 juni 2015 op de Bosbaan in Amstelveen.

Ervaren roeiers varen in een dubbeltwee en beginners in een C4 met stuurman. Er zijn wedstrijden voor de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en ROC-studenten (t/m 20 jaar) in de categorieŽn meisjes, jongens en mixed ploegen.

Naast de wisselbeker voor 'Beste Roeischool van Nederland' zijn er prijzen per wedstrijdnummer, strijden scholen om de titel 'Beste Ergometerschool van Nederland' en is er een Facebook actie.

Hieronder is de opzet van het NSRK beschreven en is overzicht van de uitgeschreven nummers en de geldende wedstrijdbepalingen te downloaden.

Opzet en voorbereiding

Elke ploeg vaart 2 keer 500 meter. In de ochtend zijn er voorwedstrijden voor A, B en C finales in de middag. Daarnaast is het mogelijk nog een keer over de baan te gaan in een C4 die ervaren- en onervaren roeiers combineert. In de bovenbouw mag ook een docent als 'ervaren' kracht instappen.

De wisselbeker wordt bepaald op de volgende manier:

De laatste ploeg in een veld krijgt ťťn (1) punt voor zijn/ haar school. De voorlaatste ploeg twee (2) punten etc. Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten verenigingen. Beginnende teams die willen oefenen en niet weten waar, kunnen bellen met Margriet Zietse (020 303 2417) of mailen naar nsrk@knrb.nl. Zij kan u verwijzen naar een roeivereniging in de buurt, die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven.

Overige informatie en downloads

Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen hieronder en te verkrijgen bij de KNRB.

Wedstrijdbepalingen NSRK 2015 [.pdf]  [download]  

Regels Estafette Beste Ergometerschool [.pdf][download]

Praktische informatie NSRK [.pdf][download]

Plattegrond Bosbaan [.doc] [download]

Handleiding inschrijfprogramma NSRK [.pdf] [download]

Uitslagen 2014

De uitslagen van het NSRK 2014 zijn als volgt:

Uitslag 2014 [.pdf] [download]
Scholenklassement 2014
[.pdf]  [download]

De foto's van de Aegon NSRK 2014 kun je hier downloaden.


Aegon is hoofdsponsor van het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap.