Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Oktober 2011

Topsport

De wereldkampioenschappen zijn achter de rug; de voorbereidingen naar de Olympische Spelen van Londen zijn in volle gang.

Tijdens de bestuursvergadering heeft Technisch Directeur René Mijnders het bestuur geïnformeerd over de plannen en afspraken voor het komende jaar. Het betreft de vier genomineerde ploegen, de kanshebbende ploegen, de KNRB-topcoaches en de voornemens betreffende trainingskampen. Door René Mijnders en Ingrid Dusseldorp (commissaris toproeien) is in samenspraak met coaches en roeiers een ambitieus programma opgesteld: alles gericht op het behalen van medailles in Londen. Het bestuur wenst alle betrokkenen een naar wens verlopende voorbereiding en heeft daar alle vertrouwen in.

Wereldkampioenschappen 2014 en uitbreiding OTC

Henk Jan Zwolle, voorzitter van de commissie voor de organisatie van de Wereldkampioenschappen 2014 in Amsterdam, heeft met het bestuur de actuele stand van zaken besproken en aangegeven wat er de komende tijd moet gebeuren.

De organisatiecommissie zal worden omgezet in een Stichting, er komt een professioneel toernooidirecteur en een Comité van Aanbeveling wordt gevormd. Nagedacht wordt over een vorm van samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam gericht op het inschakelen van studenten in het voorbereidingstraject. Voorts is verduidelijkt dat het Wereldkampioenschappen ook het volledige programma voor aangepast roeien zal hebben.

Gekoppeld aan het Wereldkampioenschap heeft het bestuur besloten actief in te zetten op uitbreiding van het Olympisch Trainingscentrum aan de Bosbaan. De heer Freek Meijers, architect en internationaal kamprechter, zal vanuit de KNRB dit project leiden, gericht op een vernieuwd gebouw eind 2013.

Vrijwilligersbeleid

De KNRB-commissie Vrijwilligersbeleid (ad-hoc) heeft zijn eindrapport aan het bestuur uitgebracht, evenals een advies voor de invoering van de resultaten hiervan.

Het bestuur zal deze conclusies en de uitvoering daarvan dit najaar bespreken, waarna rapportage binnen de KNRB volgt.

Meerjarenbeleidsplan 2013-2016

Ter voorbereiding van het Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 heeft het bestuur een enquête opgesteld, die omstreeks 14 oktober aan de leden, commissies en andere KNRB-instanties wordt verstuurd.

Met de resultaten hiervan zal het bestuur op zijn bestuursdag van 5 november 2011 een voorstel voor de hoofdlijnen van dit komende MJP ontwikkelen.

Vertrek directeur KNRB

Het bestuur heeft besloten over de sollicitatieprocedure voor een nieuwe directeur van de KNRB, en over het aanzoeken van een interim-directeur in de periode na het vertrek van Maurice Leeser.
(vacaturemelding inmiddels geplaatst; kandidaten voor interim-directeur worden beoordeeld)

Activiteiten

Na de BV van 13 september was het bestuur vertegenwoordigd bij:
• De Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar (Den Haag);
• Halfjaarlijks werkdiner met NSRF en KNSRB (Amsterdam;)
• Lustrum en inauguratie regionaal jeugd trainingscentrum (de Laak, Den Haag)
• Sport en Zaken bijeenkomst (Papendal, Arnhem)
• Ledenberaad NOC*NSF (Utrecht)
• De ParaRegatta voor aangepast roeien (Breda)
• De 1 km wedstrijden om de Amstel Cup op De Amstel (Amsterdam)
• De Clipper bijeenkomst van de Dutch Rowing Business Club (Amsterdam)
• De Tromp Boat Race (Hilversum).
Eind oktober volgen nog de Asopos Najaarswedstrijden en de lustrumviering van KDR&ZV te Dordrecht.