Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Beleid en structuur talentontwikkeling KNRB

De KNRB heeft de ambitie uitgesproken om structureel bij de top 5 landen te willen behoren tijdens wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Om deze ambitie te kunnen realiseren zijn veel goede atleten nodig. Het is dus noodzaak om te investeren in het identificeren en ontwikkelen van talent. Afgelopen jaar heeft de KNRB hiervoor beleid ontwikkeld.

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 [.pdf] [download]

Het beleidsplan heeft geleid tot een aantal keuzes die structurele veranderingen met zich mee hebben gebracht in de wijze waarop talentontwikkeling is georganiseerd.

Keuzes 

  1. Talentontwikkeling vindt in eerste aanleg plaats bij de vereniging of bij een regionaal trainingscentrum (RTC). Wanneer de begeleiding adequaat is kunnen atleten dus langer blijven trainen op de eigen vereniging of bij een RTC.
  2. De ontwikkeling van het talent (gericht op de top5 ambitie) staat centraal en is belangrijker dan de prestaties op toernooien zoals WK junioren en WU23 
  3. De KNRB heeft een faciliterende rol in de uitvoering van het beleid omtrent talentontwikkeling.

Regionale Talentcentra (RTC's)
Een Regionaal Trainingscentrum (RTC) is samenwerkingsverband tussen verschillende verenigingen. Op een Regionaal Talentcentra is een talentcoach werkzaam die, in samenwerking met verenigingscoaches, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van geďdentificeerde talenten langs de opgestelde profielen. (zie beleidsplan)

RTC

Betrokken verenigingen

RTC NOORD

 

Aegir & Gyas

RTC MIDDEN-NEDERLAND

 

Orca & Triton

RTC ZUID

 

Theta & Vidar

RTC ZUID-HOLLAND

Skadi, Laga, Proteus Eretes & De Maas


Jaarprogramma
Het jaarprogramma geeft inzicht in de jaarkalender en de eisen voor talenten om uitgezonden te worden en uiteindelijk toe te treden tot het Aegon Nationaal Roeiteam.

Zie verder:

[Jaarprogramma uitzendingen]

[Talentvolgprogramma 2011-2013]

Bondscoaches talentontwikkeling
Bondscoaches talentontwikkeling zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het talentontwikkelingsprogramma dat gericht is op de ontwikkeling van atleten van junior tot de olympische trainingsgroep. Zij geven uitvoering aan het jaarplan uitzendingen en het talentvolgprogramma.

Bondscoach talentontwikkeling junioren: Ronald Florijn ronald.florijn@knrb.nl

Bondscoach talentontwikkeling senioren: Marit van Eupen Marit.van.eupen@knrb.nl