Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

AEGON Open Roeidag 2013

Elk jaar zetten roeiverenigingen in heel Nederland hun deuren open voor nieuwsgierige, potentiŽle roeileden. In 2012 deden meer dan 50 verenigingen mee aan deze AEGON Open Roeidag. In 2013 hopen we dat record te verbreken. De KNRB nodigt daarom alle ruim 120 roeiverenigingen in Nederland uit om op 20 en/of 21 april mee te doen aan de landelijke open dag. Meld je vereniging aan en help mee om de roeisport groter te maken in Nederland. Annemiek de Haan, slag van de bronzen dames acht in Londen, is ambassadrice van de AEGON Open Roeidag. "Het zou geweldig zijn als alle 120 verenigingen dat weekend hun deuren open zetten voor het publiek".

Tijdens het weekend 20 op 21 april vindt ook het  NK kleine nummers plaats.


Hoe werkt het?
Verenigingen kiezen zelf welke dag ze open zijn voor belangstellenden: zaterdag, zondag of allebei. De deelnemende verenigingen nemen vervolgens de lokale organisatie voor hun rekening. Om het gemakkelijker te maken, zorgt de KNRB voor promotiemateriaal, voorbeeld draaiboek en eventueel zelfs een instructeur.

Waarom een landelijke open dag?

Door gezamenlijk dit project aan te pakken, is het bereik groter. Meer mensen worden aangesproken om langs te komen en de roeiwereld straalt gezamenlijkheid uit. De roeisport promoot zich als open en positieve sport. Ook lokaal kunnen verenigingen de samenwerking met elkaar opzoeken. In 2012 deden er ruim 50 verenigingen mee.

Nationale Sportweek
De AEGON Open Roeidag vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek. Er zal landelijke aandacht zijn voor de activiteiten van de verschillende sporten. Door de groeiende participatie van gemeenten met een eigen sportweek, ontstaat een steeds grotere waarde voor het lokaal promoten van sport- en beweegaanbod.

Welke ondersteuning biedt de KNRB?

  • Promotie in de landelijke media, in combinatie met Landelijke Sportweek;
  • Informatie op de KNRB-site, deze site heeft jaarlijks 120.000 unieke bezoekers;
  • Voorbeeld persbericht;
  • Promotiemateriaal: posters, flyers afgestemd op lokatie;
  • Voorbeeld draaiboek;
  • Aangemelde verenigingen ontvangen gegevens van gemeenten die een Nationale Sportweek organiseren. Door de open roeidag hieraan te koppelen, profiteert de vereniging van extra publiciteit.

Planning
Tot 25 februari kan een vereniging zich inschrijven voor de AEGON Open Roeidag via aegonopenroeidag@knrb.nl.

Aanmelden en info
Doet u mee aan de AEGON Open Roeidag op 20 of 21 april 2013? Of heeft u vragen? Meld je op: aegonopenroeidag@knrb.nl.

 Video-impressie AEGON Open Roeidag 2012