Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Bedrijfsroeien

Bedrijven nemen het al jaren roeiend tegen elkaar op. Maar gewoon samen varen over Hollandse kanalen of door een rivierlandschap kan ook. Sommige bedrijven hebben een eigen boot, andere bedrijven maken gebruik van een boot en begeleiding van een roeivereniging.

Bedrijfsroeien ontwikkelt zich de afgelopen jaren snel. Waar een bedrijfsploeg enkele jaren geleden nog een nieuw fenomeen was, is er tegenwoordig sprake van een sterk landelijk deelnemersveld. Verschillende bedrijven als Accenture, AEGON, Akzo Nobel, ArboUnie, Boekel De Nerée, British Telecom, Chess, Hofstad BV, Houthoff Buruma, IBM, Kempen & Co, Logica CMG, LUMC, PricewaterhouseCoopers, Randstad, Reed Elsevier, RoyalHaskoning, Saxenburgh, Witteveen+Bos etc. hebben reeds een ploeg met enthousiaste roeiers.

 “Topprestaties zijn niet nodig, maar het mag wel. Ik probeer juist niet te fanatiek te zijn. Als ik fanatiek ga doen, houd je geen ploeg meer over. Ik benadruk de gezelligheid. Neem een fles wijn mee, zeg ik altijd. Bedrijfsroeien is vooral ook er na. “Bedrijfsachten” is leuk. Gewoon simpel moe worden, een frisse neus halen en een biertje drinken. En als er zakelijks iets uit voortkomt is dat helemaal mooi”
Ronald Florijn, tweevoudig Olympisch kampioen 

Roeien = Teamwork

Roeien is bij uitstek een teamsport. Iedereen heeft een aandeel in de boot. Deze samenwerking zorgt dat het onderlinge contact tussen verschillende medewerkers uit alle lagen van een bedrijf worden versterkt. Bijkomend voordeel is dat roeien weinig blessuregevoelig is en dat de roeibeweging alle spiergroepen in het lichaam traint. Voor grote en kleinere bedrijven met of zonder eigen boot is bedrijfsroeien een ideale sport, zowel voor de beweging als de teambuilding.

Klassement

Reglement Bedrijfsroeiklassement 2015 [.pdf]  [download]

Bekijk de stand van het klassement op www.bedrijfsroeiklassement.nl.