Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Kamprechters

De meeste mensen komen met roeiwedstrijden in aanraking als deelnemer, coach, supporter of bezoeker. Een kleinere groep mensen bekijkt de wedstrijden vanuit een ander perspectief. Deze groep bestaat deels uit de mensen die de wedstrijden organiseren. Maar er is nog een groep zonder wiens inzet het niet mogelijk zou zijn om een roeiwedstrijd te houden. Dit zijn de kamprechters.

Als kamprechter (scheidsrechter) vorm je vaak een brug tussen de deelnemers en het publiek aan de ene kant en de wedstrijdorganisatie aan de ander kant. Je bent een belangrijk onderdeel van de wedstrijdorganisatie tijdens het evenement. Dit geeft je de kans achter de schermen van een wedstrijdorganisatie te kijken. Doordat je ook in nauw contact staat met de deelnemers en het publiek is het belangrijk dat je je ook in hun situatie kunt inleven. Veel kamprechters hebben zelf fanatiek (wedstrijd) geroeid of zijn enthousiaste coaches op alle niveaus binnen de roeisport.

Het speelveld van een roeiwedstrijd is in het algemeen een groot gebied. Zowel bij een 500m wedstrijd voor de jeugd als een marathon zoals de Elfstedentocht is het niet mogelijk om in je eentje alle taken te vervullen die nodig zijn om de race tot een veilig en eerlijk einde te brengen. Kamprechteren doe je dus nooit alleen. Een gevolg hiervan is dat je veel nieuwe en prettige contacten opdoet binnen de roeiwereld.

Kamprechters zijn er in alle mogelijke leeftijdscategorieŽn. Jongeren die aan het begin van hun (studie)carriere staan, maar ook 60+-ers die (bijna) met pensioen gaan. Dus als je iets met de roeisport hebt, kamprechteren kan altijd!

Wil je meer weten over de vormen van kamprechteren en/of hoe je kamprechter kunt worden, kijk op: [kamprechters opleiding].