Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen is een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden ervaren en onervaren roeiers tegen elkaar om de wisselbeker voor de 'Beste Roeischool van Nederland'.

NSRK 2015

Op 5 juni organiseerde de KNRB met medewerking van Okeanos en Sk°ll het Aegon Nationaal SchoolroeiKampioenschap. Dankzij de 90-jarige Amsterdamsche Roeibond konden de deelnemers en toeschouwers in de schaduw zitten op de tribune en hun mede scholieren aanmoedigen op een leenfiets.

Een heel sportieve en gezellige dag met 128 ploegen van 44 verschillende scholen. Voor ruim 360 scholieren was dit de afsluiting van een  kennismakings-traject met de roeisport.

De winnaar en beste roeischool van Nederland is het Willem Lodewijk Gymnasium geworden. Zij wonnen deze prijs voor de derde keer op rij en mogen de wisselbeker nu houden.

Opzet en voorbereiding

Elke ploeg vaart 2 keer 500 meter. In de ochtend zijn er voorwedstrijden voor A, B en C finales in de middag. Daarnaast is het mogelijk nog een keer over de baan te gaan in een C4 die ervaren- en onervaren roeiers combineert. In de bovenbouw mag ook een docent als 'ervaren' kracht instappen.

De wisselbeker wordt bepaald op de volgende manier:

De laatste ploeg in een veld krijgt ÚÚn (1) punt voor zijn/ haar school. De voorlaatste ploeg twee (2) punten etc. Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten verenigingen. Beginnende teams die willen oefenen en niet weten waar, kunnen bellen met Margriet Zietse (020 303 2417) of mailen naar nsrk@knrb.nl. Zij kan u verwijzen naar een roeivereniging in de buurt, die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven.

Overige informatie en downloads

Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen hieronder en te verkrijgen bij de KNRB.

Wedstrijdbepalingen NSRK 2016 [download]

Wedstrijdbepalingen NSRK 2015 [.pdf] [download]  

Regels Estafette Beste Ergometerschool [.pdf] [download]

Praktische informatie NSRK [.pdf] [download]

Plattegrond Bosbaan [.pdf] [download]

Handleiding inschrijfprogramma NSRK [.pdf] [download]

Rugnummerlijst per vereniging [.pdf] [download]

Deelnemers per wedstrijdnummer [.pdf] [download]

Startlijst [.pdf] [download]

Uitslagen 2015

De uitslagen van het NSRK 2015 zijn als volgt:

Uitslag 2015 [.pdf] [download]
Scholenklassement 2015
[.pdf]  [download]
Uitslag per heat 2015
[.pdf] [download]
Uitslag ergometer wedstrijd 2015 [.pdf] [download]

De foto's van de Aegon NSRK 2015 staan hier.


Aegon is hoofdsponsor van het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap.