Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Jaarprogramma Junioren 2007

Het doel van het junioren programma 2007 is naast het maken van sterke Wk- en Coupe de la Jeunesse équipes, een constant “feeding-system” te zijn voor het senioren roeien van de K.N.R.B. Dat wil zeggen dat technisch en fysiologisch hoogwaardige ex-junioren direct kunnen starten met de K.N.R.B. senioren programma’s in 2008. Zonder dat er “overgangs” jaren nodig zijn.

Dit wil de K.N.R.B. op de volgende manier bereiken:

Eerste team

De atleet heeft de ambitie om zich te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen in Beijing (8 tot 11 augustus 2007).
Geselecteerde junioren zullen  door de junioren bondscoaches Diederik de Boorder en Rob Robbers  in samenwerking met de clubcoaches, door het seizoen heen begeleid worden op technisch en fysiologisch gebied. Deze groep zal relatief klein zijn. Vanuit deze groep worden ploegen geformeerd die zich proberen te kwalificeren voor de Junioren WK, welke boten dat gaan worden is afhankelijk van de grote van de groep en het niveau (nationaal en internationaal). De selectie voor het 1e team vindt plaats op basis van:

  • Prestaties van het afgelopen jaar
  • Uitslagen van de Hel, N.K.I.R., 2000 meter ergotest in het weekeind van 31 maart 2007
  • Commitment
  • Inzicht van de bondscoaches.

Mocht een atleet na de ergometertest in maart niet zijn uitgenodigd voor het 1e team en wel de ambitie hebben om naar de W.K. te gaan, dan kan zij/hij zich laten zien in de 1x of 2- in het 17/18 veld, op zaterdag, op de Randstad regatta 2007.
Atleten die een eigen traject verkiezen dienen dit voor 1 maart 2007 bij de C.T.R en de bondscoaches kenbaar te maken. Er zullen dan afspraken gemaakt worden over het te volgen traject .

Toelichting:
In januari en februari 2007 zullen zowel bij de jongens als bij de meisjes, atleten worden uitgenodigd om gezamenlijk te trainen. Hierna, medio februari 2007 zal het 1e team worden samengesteld en officieel van start gaan. Deze groep zal zich voorbereiden op de junioren Regatta in Munchen (12-13 mei 2007). De wedstrijd in Munchen zal een indruk geven van het niveau van de groep. Daar waar nodig zullen er verschuivingen plaatst vinden of afvallers zijn. De kwalificatiewedstrijd voor de W.K. zal de A.R.B. zijn (9-10 juni 2007). De concrete selectiecriteria voor deze wedstrijd volgen.

Tweede team

De atleet heeft de ambitie om zich te kwalificeren voor de Coupe in Varese, (4 en 5 augustus 2007)

In tegenstelling tot het 1e team zal het formeren van ploegen meer op eigen initiatief berusten. Verenigingen kunnen onderling of zelfstandig hiervoor aan de slag gaan. De K.N.R.B. wil op deze manier het vereniging roeien stimuleren. De K.N.R.B. heeft echter wel de volgende voorwaarden:

  1. Als de atleet al een Wereldkampioenschap gevaren heeft dan mag zij/hij niet meer aan de Coupe deelnemen.
  2. De ploegen moeten voor 1 maart 2007 bekend gemaakt worden bij Diederik de Boorder, zodat hij, als men daar behoefte aan heeft, langs de vereniging(en) kan gaan voor eventuele trainingsbegeleiding.
  3. In het weekeind van 31 maart 2007 moet er een 2000 meter test op de ergometer worden gedaan.
  4. Alle projecten varen de Randstad Regatta in het Junioren 17/18 veld.
  5. Bij goed resultaat krijgen de geformeerde ploegen het groene licht om onder KNRB vlag zich voor te bereiden op het kwalificatiemoment. Indien wenselijk zullen de bondscoaches alsnog ploegen formeren.
  6. De kwalificatiewedstrijd voor de coupe zal de A.R.B. zijn (9-10 juni 2007).