Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Roeien, Inside and out

ROEIEN, Inside and out is een speciaal schoolsportproject en richt zich op middelbare scholieren van 12 tot 18 jaar.

 

 

Meer jongeren laten bewegen en voorkomen van overgewicht. Bewustmaken van het belang en de gevolgen van bewegen.

Kennismaken met roeien via de ergometer en op het water: Roeien is gezonde sport. Iedereen kan in zijn eigen tempo actief bezig zijn of je nu houdt van competitie of van gewoon lekker bewegen. Roeien is een blessure-arme sport en daarom geschikt om met grote groepen jongeren te beoefenen. Iedereen kan er aan meedoen.

Overzichtelijk pakket voor scholen
Scholen kunnen op een makkelijke manier aan de slag met schoolroeien. Er is hiervoor een overzichtelijk pakket beschikbaar. Per school worden vijf indoorrowers geplaatst. Die blijven een half jaar in bruikleen. Voor het gebruik van de indoorrowers tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, krijgen de gymdocenten van ervaren KNRB-instructeurs een korte opleiding.

Na een drietal introductielessen kunnen leerlingen binnen of buiten de (gym)lessen werken aan een betere conditie. Het meegeleverde trainingsprogramma bevat verschillende trainingschema’s voor verschillende trainingsdoelen. De leerlingen kunnen hiermee zelfstandig aan de slag en hun eigen vooruitgang bijhouden.

Aantrekkelijk voor leerlingen
Met de PM4-monitoren die op de indoorrower zitten, kunnen leerlingen op een makkelijke manier onderlinge wedstrijdjes organiseren. Echte fanatiekelingen kunnen ook trainen voor de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien waaraan ze met schoolteams kunnen deelnemen. 

Ergometer en natuurkunde of biologie?
De indoorrower kan ook ingezet worden als extra hulpmiddel tijdens biologie-, wiskunde-, aardrijkskunde- en/of natuurkundelessen. Het GO ROW-schoolroeipakket bevat hiervoor een compleet lespakket met verschillende leskaarten. De verschillende functies op de monitor (kracht, vermogen, weerstand, snelheid, energieverbruik, statistiek) komen terug in de vakoverstijgende lessen. De uitkomsten van de caloriefunctie op de monitor staat bijvoorbeeld centraal tijdens een biologieles.


Van binnen naar buiten
Aansluitend op het indoorgedeelte kan de school met geďnteresseerde leerlingen in het voorjaar een aantal lessen gaan roeien bij een roeivereniging in de buurt. Leerlingen ervaren dan het unieke roeigevoel terwijl zij met hun boot door het water glijden.

Aansluitend op het indoorgedeelte kan de school met geďnteresseerde leerlingen in het voorjaar een aantal lessen gaan roeien bij een roeivereniging in de buurt. Leerlingen ervaren dan het unieke roeigevoel terwijl zij met hun boot door het water glijden.

Direct aan de slag
Scholen kunnen er direct mee aan de slag. Concept2 Benelux treedt als partner op in dit project, de indoorrowers en het lespakket (inclusief cd rom) worden daardoor voor € 950,- beschikbaar gesteld aan geďnteresseerde scholen.

Mee doen of meer informatie?
Scholen, docenten, verenigingen, gemeenten en andere geďnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met het bondsbureau van de KNRB. Vraag naar Marit Klaassen, telefoon 020-6462740 of mail marit.klaassen@knrb.nl.

presentatie Roeien Inside and out [.ptt] [download]
factsheet Roeien Inside and out [.doc] [download]
Dit schoolroeiprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS, NOC*NSF, Concept2 Benelux en de gemeente Amsterdam.