Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

BOS-impuls

De BOS-impuls biedt kansen voor zowel gemeenten als sportverenigingen. Onder regie van gemeenten kunnen sportverenigingen samen met de school en de buurt projecten opzetten om zogenaamde kwetsbare jongeren meer aan het sporten te krijgen. Hiervoor stelt het ministerie van VWS de komende zes jaar 80 miljoen euro beschikbaar.

Sportverenigingen bieden een enorme meerwaarde bij het realiseren van de doelen van de BOS-impuls! Met hun aanbod van sport- en bewegen is het mogelijk achterstanden bij jongeren weg te werken op het vlak van onderwijs, welzijn, opvoeding, gezondheid, en sport en bewegen.

Achtergrondinformatie
De Sportbonden en NOC*NSF streven in samenwerking met NISB en IOS / Provinciale Sportraden ernaar, dat zoveel mogelijk jongeren via het aanbod van sportverenigingen zullen profiteren van deze regeling. Bovendien dat zoveel mogelijk BOS-partners zullen profiteren van het unieke aanbod van sportverenigingen! We hebben dit verwoord in een pamflet, met de inhoudelijke boodschap en voorbeelden van mogelijke projecten. Dit pamflet is hieronder te downloaden.
 
Sportverenigingen met een goed idee voor een BOS-project kunnen terecht bij hun gemeente!
Bijvoorbeeld over samenwerking school-sportvereniging, sportkennismaking, sport in de wijk, jeugdsportprojecten, maar ook kader en accommodatie. Sterke sportverenigingen kunnen direct aan de slag als partner. Sportverenigingen die nog een steuntje in de rug nodig hebben, kunnen op grond van de BOS-impuls ondersteuning krijgen ten aanzien van kader en accommodatie.
 
Voor meer informatie over de BOS-impuls zie http://www.minvws.nl/ en http://www.bosimpuls.nl/. Voor specifieke vragen m.b.t. de georganiseerde sport kunt u ook terecht bij BOS@noc-nsf.nl.

Gemeenten met BOS-subsidie
Volgende gemeenten in Nederland (waar roeiverenigingen zijn) hebben per 1 januari 2007 subsidiegelden ontvangen uit de BOS-regeling.

Almelo
Amsterdam
Assen
Barendrecht
Binnenmaas
Breda
Cuijk
Delft
Delftzijl
Den Haag
Den Helder
Deventer
Dordrecht
Enschede
Gorinchem
Groningen
Haarlem
Heemstede
Heerenveen
Hellevoetsluis
Hengelo
Hilversum
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Lelystad
Middelburg
Purmerend
Roosendaal
Steenwijkerland
Utrecht
Woerden

Wilt u iets meer te weten komen over de breedtesportimpuls in het algemeen en de organisaties die daarmee van doen hebben, dan kunt u de volgende websites raadplegen: