Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Vertrouwenscontactpersoon

De KNRB erkent dat ongewenst gedrag zich overal, dus ook binnen de roeigemeenschap voordoet. Bewuste aandacht zowel binnen de KNRB als binnen verenigingen voor dit thema is belangrijk.

Vertrouwenscontactpersoon Roeibond

Pieta van Dishoeck is de onafhankelijk vertrouwenscontactpersoon van en voor de bond. Als oud OlympiŰr en erelid van roeivereniging Sk°ll kent zij de ins en outs van zowel roeien op top niveau als roeien op recreatief niveau. Alle betrokkenen bij de bond en de verenigingen kunnen met haar contact opnemen.

Zij adviseert en ondersteunt ook de eigen VCP van de verenigingen.
Meldingen worden in volstrekte vertrouwelijkheid behandeld. Wel zal er altijd een rapportage over de melding worden gedaan aan de KNRB (mag anoniem) zodat de roeibond weet wat er speelt in roeiend Nederland.

Pieta is te bereiken via:
vcp@knrb.nl

Bij afwezigheid of bij spoed kan ook gebeld worden met het Vertrouwenspunt Sport (http://www.nocnsf.nl/vertrouwenspuntsport) op 0900 ľ 202 55 90

De taken van de vertrouwenscontactpersoon zijn:

  • Eerste opvang/aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag en hier met iemand  over willen spreken. 
  • Doorverwijzen, de VCP verwijst klager, beschuldigde, sportbond of sportvereniging door naar een NOC*NSF vertrouwenspersoon en/of - adviseur, klacht-/tuchtcommissie van de sportbond, advocaat, politie  en/of andere hulpverleners.
  • Ondersteunen  en adviseren van verenigingen en KNRB bij preventieactiviteiten omtrent ongewenst gedrag.