Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Klassementen & Uitslagen

Oorkondes en Lauwerkrans

Alle landelijk uitgeschreven marathons tellen mee voor het Nationale Marathonklassement. Zie [Kalender].
Roeiers die aan het eind van het marathonseizoen in oktober minstens zes (6) tochten hebben geroeid en daarmee ten minste 300km hebben afgelegd, krijgen van de KNRB een officiële oorkonde uitgereikt. De oorkondes worden op de verenigingen uitgereikt.

De roeier die de meeste marathons én de meest geroeide kilometers op de teller heeft staan, wint de Lauwerkrans, de KNRB Wisselprijs voor de marathonroeier van het jaar. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt op het Nationaal Roeicongres in januari.

Winnaars Lauwerkrans

Eregalerij Lauwerkranswinnaars

Verenigingsprijs voor meeste oorkonde roeiers

Om het marathonroeien als breedtesport een extra boost te geven, heeft de Commissie Marathonroeien de Hanny van der Aa Wisselbokaal voor Marathonroeiverenigingen ingesteld.
De vereniging die de meeste oorkonde marathonroeiers in het afgelopen seizoen heeft geleverd, mag de bokaal voor een jaar mee naar huis nemen. Deze prijs wordt uitgereikt op het Nationaal Roeicongres in januari.

Winnaar Hanny van der Aa wisselbokaal voor marathonroeiverenigingen:

2012 - Roeivereniging ’t Diep
2013 - RV de Laak

Marathonwedstrijdklassement

In 2011 zijn we gestart met een wedstrijdklassement (NMWK).
Minstens tien van de marathons die op de Nationale Roeikalender staan én die als wedstrijd zijn uitgeschreven, tellen ook mee voor dit klassement.
Dit klassement is uitermate interessant voor roeiers die niet alleen veel maar ook hard wil varen. Per marathonwedstrijd zijn punten te verdienen. De individuele roeier met het hoogst aantal punten wint de Nationale Marathon Wedstrijdbokaal (NMWB).

Dit klassement is in 2011 bij wijze van proef ingesteld en wordt in 2014 omgezet in een officieel marathonklassement. Op marathonroeien.nl vind je meer informatie over het NMWB.
Winnaars en eindstand wedstrijdklassement, klik hier.