Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Reglement Marathonroeien

 1. Het KNRB marathonklassement heeft als doel het marathonroeien in Nederland te stimuleren.
 2. Wie ten minste zes (6) evenementen heeft volbracht en daarmee in totaal een afstand van tenminste 300km heeft geroeid, ontvangt in het najaar een KNRB oorkonde van erkenning als marathonroeier/marathonroeister.
 3. De roeier/roeister met de meeste evenementen (gevolgd door de meeste kilometers) ontvangt tijdens de Nationale Roeidag de KNRB Lauwerkrans voor Marathonroeier/marathonroeister van dat jaar.
 4. De vereniging die de meeste marathonroeiers (zie punt 2) levert, gevolgd door het aantal evenementen, gevolgd door het aantal kilometers, ontvangt tijdens de Nationale Roeidag de Hanny van der Aa-prijs voor marathonroeivereniging van dat jaar.
 5. Een evenement dat als estafette met ten hoogste een dubbele bemanning wordt verroeid telt voor de helft van het aantal kilometers. Slechts evenementen van 70km of meer kunnen als estafette worden meegeteld, mits de estafette door de organisatie van de marathon wordt uitgeschreven.
  De Elfstedentocht kan worden geroeid met een ploeg van 3 personen, tot en met 6 personen, tot en met 9 personen en tot en met 12 personen, mits toegestaan door de organiserende vereniging, Wetterwille. In deze gevallen telt de Elfstedentocht respectievelijk voor de volle afstand, de halve afstand, een derde van de afstand en een kwart van de afstand.
 6. Bepalend voor het uitroeien van een evenement is het oordeel van de organisatie in samenspraak met de KNRB commissie marathonroeien. Voor de kilometrage in verband met eventuele wijzigingen door stremmingen e.d. wordt uitgegaan van de mededeling door de organisatie op de dag van de marathon. Richtlijn voor de aan te geven afstand is de totaal af te leggen afstand, inclusief eventuele oproeikilometers en uitroeikilometers.
 7. Indien deelnemers aan het klassement ook meehelpen bij de organisatie van een marathon, kunnen zij deze marathon vůůr de officiŽle datum verroeien. De te varen route dient gelijkwaardig te zijn aan de officiŽle route. Dit geldt alleen voor de roeiers die op de officiŽle dag meehelpen met de organisatie.
 8. Het Klassement zal twee (2) maal per jaar worden opgemaakt. In dit klassement tellen het aantal evenementen en het aantal geroeide kilometers als respectievelijk eerste en tweede.
 9. Inschrijving voor het klassement via de contactpersoon marathonroeien van je vereniging of via de commissie. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
 10. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de KNRB commissie Marathonroeien in de geest van dit klassement.
 11. Wedstrijdleiding