Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Junioren Ranglijst Beste Seizoensprestatie

In 2003 is voor junioren het skiffklassement geÔntroduceerd. In 2006 is dit omgevormd tot een ranglijst van de beste seizoensprestatie voor elk van de categorieŽn M16, J16, M18 en J18.

Met ingang van het seizoen 2008/2009 wordt het skiffklassement niet langer meer bijgehouden.

Dit is een ranglijst op basis van de beste geroeide tijd van alle junioren op nationale 2-km wedstrijden in Nederland en op enkele internationale wedstrijden. De roei(st)ers die na de NSRF Slotwedstrijden bovenaan de lijst staan krijgen een medaille.

Tussenstand 2008 na tien wedstrijden

De afgelopen twee weekenden zijn weer bijzondere prestaties in de skiff vertoond. Op de ARB waren de skiffvelden weer goed bezet. De KHB heeft mede door het goede weer voor bijzonder mooie races en tijden gezorgd. In Hamburg, een wedstrijd die ook meetelt voor het klassement was geen Nederlandse deelname.

De ranglijst bij de M16 kende weinig opvallende wijzingen. De top drie is onveranderd na de afgelopen wedstrijden. Wel opvallend is dat de tijden van de top heel dicht bij elkaar liggen. Alleen Annemarie Bernhard heeft met haar tijd van de ZRB nog een ruime voorsprong op de rest.

Bij de J16 is het opvallend om te zien dat Bastiaan Vervoort en Bart Lukkes en grote sprong in het klassement hebben gemaakt. Het gat van de top 2 met de rest is behoorlijk groot. Erik Dekker staat nog aan de leiding van dit klassement met zijn tijd van de ZRB.

In de klassementen van de 18 jarigen is het goede weer van de KHB duidelijk te merken in het klassement. Thijs IJsbrandy en Maarten van Blokland hebben door hun snelle tijd in de finale zich in de top van het klassement genesteld. Tim van de Vendel heeft zijn beste tijd van dit jaar verbeterd en staat nog steeds aan de leiding. Opvallend is de sprong van Martijn Kost te noemen die door zijn tijd op de ARB naar plek 5 is gestegen. Hij is de enige die met een tijd van ARB in de top 5 staat.

In het M18 klassement is het gat dat Julia van Campen en Sara Papineau Salm hebben geslagen enorm te noemen. Beide hebben de top 3 van het vorige klassement op bijna 20 seconden afstand gezet. Met deze tijden is het M18 veld weer duidelijk sneller dan het M16 veld.

Nog twee wedstrijden te gaan die meetellen voor de skiffklassementen. Na de Hollandia volgt de volgende update. Tijdens de NSRF zullen de prijzen aan de winnaars worden overhandigd.

Bijgaand de stand na tien wedstrijden.

M16 skiffklassement [.pdf] [download]

M18 skiffklassement [.pdf] [download]

J16 skiffklassement [.pdf] [download]

J18 skiffklassement [.pdf] [download]