Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Paul Veenemans Prijs

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemansprijs, kortweg PVP.

Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround atleet en atlete winnen de prijs. Jaarlijks wordt de Paul Veenemansprijs door een andere vereniging georganiseerd. De wedstrijd werd in 1975 voor het eerst door Nereus georganiseerd.  Op 12 en 13 november 2016 organiseert de R&ZC Daventria de Paul Veenemans Prijs.

Paul Veenemansprijs toewijzing
De procedure voor toewijzing van de Paul Veenemansprijs gaat volgens een vast stramien. Ge´nteresseerde verenigingen kunnen zich tot 10 maart voor de organisatie van de Paul Veenemansprijs van het jaar daarop aanmelden bij de KNRB wedstrijdzaken@knrb.nl. In deze fase hoeft alleen interesse kenbaar gemaakt te worden en is het nog niet nodig om uitgewerkte parkoersen te hebben. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Commissaris Wedstrijden KNRB commissariswedstrijden@knrb.nl.

De organisatie dient een geschikt roeiwater te hebben waarop een wedstrijd in skiffs en twee-zonders over 3 a 3,5 km kan worden verroeid. Verder zal er in de buurt een loopparcours (ca. 5 km) en een fietsparcours (10 km) moeten worden uitgezet. Voor het schaatsen kan eventueel worden uitgeweken naar een schaatsbaan buiten de eigen stad. Op beide dagen worden twee onderdelen georganiseerd, waarbij het de voorkeur heeft om het roeien als laatste te laten plaatsvinden.

In maart wordt aan de ge´nteresseerde verenigingen verzocht een uitgebreider plan voor te leggen. Hier moeten de parkoersen in beschreven staan, en hoe veiligheid en eerlijkheid zo veel mogelijk gegarandeerd kunnen worden. Ook moet vermeld worden waarom de vereniging juist dit jaar de Paul Veenemansprijs wil organiseren.

Voor 15 april zal de organisatie voor het komende jaar aan een vereniging worden toegewezen. Bij de publicatie van de voorlopige wedstrijdenkalender zal ook een voorlopige datum voor de Paul Veenemansprijs gepland worden (eind oktober of begin november).