Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Sponsor
ORANJEWOUD
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Interactie    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap vrijdag 6 juni 2014

Aan het Nationaal Schoolroei Kampioenschap nemen zowel ervaren roeiers in een dubbeltwee als echte beginners in een C vier met stuurman deel. Er zijn wedstrijdnummers voor onderbouw- en bovenbouwklassen en ROC studenten tot en met 20 jaar in de categorieën meisjes-, jongens-, en mixed ploegen.

Elke ploeg vaart 2 keer 500 meter. In de ochtend zijn er voorwedstrijden voor A, B en C finales in de middag. Daarnaast is het mogelijk nog een keer over de baan te gaan in een C4 die ervaren- en onervaren roeiers combineert. In de bovenbouw mag ook een docent als “ervaren” kracht instappen.

Naast prijzen per veld, wordt er ook elk jaar de NSRK wisselbeker uitgereikt. De schoolprijs wordt bepaald op de volgende manier:

De laatste ploeg in een veld krijgt één (1) punt voor zijn/ haar school. De voorlaatste ploeg twee (2) punten etc. Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

De wedstrijdbepalingen van het NSRK volgen in januari 2014

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten verenigingen. Beginnende teams die willen oefenen en niet weten waar, kunnen bellen met het bondsbureau 020-6462740 of mail naar nsrk@knrb.nl. Zij kan u verwijzen naar een roeivereniging in de buurt, die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven.

Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen en is ook te krijgen bij de KNRB, per telefoon of e-mail zoals hierboven genoemd.

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Aegon, hoofdsponsor van de KNRB.

Bekijk hier de handleiding inschrijfprogramma:
Handleiding inschrijfprogramma NSRK [.pdf] [download]

Plattegrond Bosbaan [.doc] [download]


Op 7 juni 2013 werd het AEGON Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2013 gehouden op de Bosbaan.

De uitslagen staan hieronder:

Uitslag  2013 [.pdf] [download]
Scholenklassement 2013
[.pdf] [download]