Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Sponsor
ORANJEWOUD
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Interactie    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

G-roeien

Sporten die uitgeoefend worden door mensen met een verstandelijke beperking wordt een G voorgezet. Een van de onderdelen van het aangepast roeien is het G-roeien.

Op een aantal verenigingen in Nederland wordt aan G-roeien gedaan, het is namelijk vaak een gemakkelijke groep wat betreft aanpassingen. Vaak hebben roeiers met een verstandelijke beperking geen aanpassingen in de boot nodig. Wat wel nodig is, is enig geduld van een instructeur.

In 2006 waren de Special Olympics Nederland waar ongeveer 30 roeiers met een verstandelijke beperking lieten zien hoe goed zij konden roeien. Bij deze Special Olympics was roeien een demonstratiesport. Toch werd er hard gestreden voor de eerste plek, deze werd uiteindelijk gewonnen door de roeiers van Pontos uit Lelystad. De Special Olympics Nederland worden een maal in de twee jaar georganiseerd, in 2008 zal dit evenement plaats vinden in Amsterdam.

Om in de jaren tussen de Special Olympics in ook een Nationaal evenement te bieden aan de  G-roeiers wordt dit jaar de Nationale G-roeidag georganiseerd. Deze zal plaats vinden op 10 juni in Delft.

Voor meer informatie over G-roeien kunt u terecht bij de medewerker sportontwikkeling via: a-roeien@knrb.nl.

WAT IS G-ROEIEN?
[Bekijk de uitzending over G-roeien bij 'Knoop in je zakdoek']