Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Aangepast roeien

Roeien is een zeer geschikte sport voor vrijwel iedereen met een beperking, omdat het zittend wordt uitgevoerd en er sprake is van een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting.

Veel oplossingen
Mocht het niet mogelijk zijn om een volledige haal te maken, dan kan er altijd gezocht worden naar oplossingen in de vorm van aanpassingen aan de boot of wellicht een hulpmiddel. Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar het integreren van de aangepaste sporter binnen de vereniging.

Roeien op verschillende niveaus
Binnen het aangepast roeien is er voor ieder niveau voldoende te beleven.

  • Op recreatief niveau zijn er verschillende tochten en evenementen waaraan deelgenomen kan worden.
  • Op wedstrijdniveau, para-roeien, zijn er jaarlijks zo’n 10 verschillende wedstrijden, zowel op het water als indoor.
  • Voor de echte para-roeitop bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de talentgroep en de selectie voor het Aegon Nationaal RoeiTeam. Zij worden uitgezonden naar het WK en de Paralympische Spelen.

Locaties
Er zijn in Nederland ruim 45 roeiverenigingen waar roeien met een beperking mogelijk is. Wanneer u wilt gaan roeien kunt u het beste zelf contact opnemen met de vereniging bij u in de buurt Is er bij u in de buurt geen roeivereniging die aangepast roeien aanbiedt? Neem dan contact op met de KNRB. De KNRB probeert dan samen met jou een oplossing te vinden.

Paralympisch Talent Centrum
De KNRB heeft een landelijk Paralympisch Talentcentrum (PTC) bij roeivereniging RV Willem III in Amsterdam. Het is voor een para-roeier vanwege het beperkte aantal roeiers in Nederland lastig om zelfstandig op een vereniging op topsportniveau te trainen. Het talentcentrum is een centraal trainings- en coördinatiepunt voor roeiers die op topniveau willen gaan roeien.

Intermediair
De KNRB stimuleert structurele samenwerking tussen verenigingen en (speciaal onderwijs) scholen of revalidatiecentra en de KNRB kan als intermediair optreden tussen de roeiverenigingen, scholen en revalidatiecentra.

Kennisbank
Aan de rechterkant van deze pagina vindt u verwijzingen naar de kennisbank Aangepast Roeien. Hierin vindt u documentatie die voor u van belang kan zijn als aangepast roeier of als vereniging met aangepast roeien.

Mist u nog iets op deze site of bent u op zoek naar bepaalde informatie? Laat het ons weten, en stuur een mail naar: a-roeien@knrb.nl.


Aangepast roeien wordt mede mogelijk gemaakt door: