Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Sponsor
ORANJEWOUD
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Interactie    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Programma aangepast roeien

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) besteedt steeds meer aandacht aan aangepast roeien. Tot en met 2012 richt het beleid van de roeibond zich op jeugd en jong volwassen tussen 12 en 25 jaar met een lichamelijke of visuele beperking.

De KNRB start in samenwerking met onder andere NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation een driejarig programma. Het programma creŽert een structurele samenwerking tussen verenigingen en (speciaal onderwijs) scholen of revalidatiecentra. Het programma benadert de doelgroep actief en laat haar kennis maken met de roeisport. Er worden (indoor)clinics aangeboden en georganiseerd. Bij voorkeur sluiten deze activiteiten aan, of zijn een onderdeel van het reguliere sportaanbod van een school of een revalidatiecentrum. Daarop volgen, in samenwerking met de verenigingen in de regio, enkele kennismakingslessen op het water. De KNRB hoopt hiermee jeugd en jong volwassenen met een beperking enthousiast te maken voor het roeien en ze blijvend lid te laten worden van een roeivereniging.

Het programma ondersteunt verenigingen in het creŽren van randvoorwaarden, zoals het doen van aanpassingen aan materiaal en faciliteiten, het benaderen van kader, deskundigheidsbevordering of informatievoorziening. Binnen scholen en revalidatiecentra kan het programma deskundigheid bevorderen op het gebied van ergometer roeien en het uitbreiden van hun sportaanbod. Daarnaast kan de KNRB binnen het programma als intermediair optreden tussen de roeiverenigingen, scholen en revalidatiecentra.