Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Vaardigheidsproeven

Wil je op een goede manier leren roeien en ook je conditie verbeteren of op peil houden? Dan is de Vaardigheidsproef een mooie uitdaging.

De Vaardigheidsproef en proef waarbij je een bepaalde afstand (afhankelijk van geslacht en leeftijd) binnen een bepaalde tijd roeiend moet afleggen. Na het behalen ervan, ontvang je een KNRB-roeivaardigheidsdiploma.

Vaardigheidsproeven roei je in het meest individuele nummer. Bij scullen in de skiff, C-1 of eenpersoonswerrie en bij boordroeien in de 2- of 2+.  

Er zijn vaardigheidsproeven voor volwassenen en voor junioren. Voor Junioren zijn er ook nog aanvullende eisen op het gebied van kennis van het roeien, bijvoorbeeld de roeicommando’s en roeimateriaal.

Bij sommige roeiverenigingen is het behalen van de vaardigheidsproef verplicht om deel te nemen aan bepaalde activiteiten of om gebruik te mogen maken van bepaald materiaal. Maar ook als je gewoon eens wilt weten wat je kunt of om te kijken of je jezelf kunt verbeteren, kun je een vaardigheidsproef afleggen. 

Chris van Winden-beker

Jaarlijks reikt de Roeibond de Chris van Winden-beker uit. Dit is een jaarlijkse wisselprijs voor volwassenen die bestemd is voor die vereniging die in verhouding tot het aantal seniorleden van die vereniging de meeste vaardigheidsproeven heeft afgelegd. Het betreft vaardigheidsproeven in de skiff, een wherry, of een tweeriemsgiek (met of zonder stuur).