Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Trainingsschema's

Trainingsschema's zijn van belang om de techniek, kracht en conditie van de roeiers op een gecontroleerde wijze te verbeteren.

Trainingsschema's hebben een individueel karakter en elke coach dient voorbeeldschema's aan te passen aan de omstandigheden van zijn roeiers. Voorbeelden van deze omstandigheden zijn: uitgangsconditie, aantal mogelijke trainingen, overige activiteiten, leeftijd, postuur, enzovoort.

De KNRB werkt voor junioren met een viertal standaard trainingsschema's: 

  1. Stappenplan; in het stappenplan wordt stapsgewijs de roeisport aangeleerd en is er met name aandacht voor de roeitechniek. In de latere fase is er ook aandacht voor conditie, met name ter voorbereiding van de roeivaardigheidsproef. 
  2. Beginners; in deze schema's wordt een basis gegeven voor roeiers beginnende wedstrijdroeiers op nationaal niveau, die ook kan worden gebruikt als basis voor de deelnemers aan de juniorencompetitie. 
  3. Ervaren; in deze schema's wordt een basis gegeven voor roeiers die al langer roeien op nationaal niveau en ambitie hebben om deel te nemen aan de Coupe de la Jeunesse. 
  4. Internationaal; in deze schema's wordt een basis gegeven voor roeiers die deelnemen aan wedstrijden op internationaal niveau en daar competitief willen presteren.