Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Roeien op 50+ beurs (afgerond)

In het kader van de promotie van de roeisport onder 50+-ers september 2007 presenteerde de Roeibond roeien op het sportplein van 50+-beurs.

10.406 senioren actief op Sportplein 50 Plus Beurs

oktober 2007

Leeftijd is geen excuus om niet te bewegen, niemand is te oud om te sporten. Dat werd duidelijk op ’s werelds grootste seniorenbeurs in Utrecht. Tijdens de 50Plus Beurs kwamen 10.406 bezoekers in beweging op het Sportplein. Het aansprekende sportaanbod maakte duidelijk dat sport juist voor mannen en vrouwen op leeftijd alles te bieden heeft. De beurs werd bezocht door ruim 97.000 senioren.

Erica Terpstra die het Sportplein officieel opende, sprak haar waardering uit over de perfecte match tussen twintig bonden. Niet eerder werd de sport in gezamenlijkheid zo op de kaart gezet. Na afloop van de beurs liet de voorzitter van NOC*NSF zich informeren over het verloop van de beursdagen.

Tevredenheid heerste ook bij de roeibond. In totaal volgende 611 mensen een ergometerclinic.

Het besef dat senioren een aantrekkelijke doelgroep vormen waarvoor het meer dan de moeite waard is exclusief aanbod te creëren, beklijft steeds beter.

Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS bezocht het Sportplein eveneens. Het ministerie maakte de beurspresentatie financieel mogelijk. De reactie van Bussemaker op de presentatie van de sport was ronduit positief. Maar last but not least vooral de bezoeker waardeerde het sportplein met een 8!

Hoe, of en op welke manier er vervolg wordt gegeven aan het Sportplein wordt de komende periode onderzocht. Daartoe zullen de resultaten van een grote bezoekersenquête worden benut, maar ook de vrijwilligers in de stand. Twaalf niet deelnemende sportbonden hebben al belangstelling getoond voor deelname aan de beurs van volgend jaar.

Speciale dank
In het bijzonder willen wij graag de volgende roeiers bedanken voor hun enthousiaste bijdrage aan de 50+-beurs:

Ad en Mieke Oomen, Piet van IJzendoorn , Els en Jos Brekelmans, Mia van de Brand (allen De Hertog), Marijke Klein Nulend (DDS), Janny Heijtmeijer-Tabernee (Alphen), Corry Vlot, Wim Eddens (Hemus), Marijke Vooren (Naarden), Hans van den Berg, Ellen van Dun, Ardy Kuipers, Hanny van Dorp, Claire la Rivière, Birthe van der Horst,Trui Goos, Jenny Koekkoek (allen Viking)

Eerdere berichtgeving

Roeien op 50+-beurs

augustus 2007

Om de koppeling tussen sport en senioren een boost te geven, presenteren naast de roeibond nog negentien andere sportbonden hun sport deze nazomer op het grootste beursevenement voor senioren: de 50plus beurs. Deze wordt van 19 tot en met 23 september in de Jaarbeurs van Utrecht gehouden.

Het steeds groter groeiend legioen senioren is een aantrekkelijke doelgroep voor sportverenigingen en commerciële sportaanbieders. Toch zijn er nog steeds te weinig senioren sportief actief. Nog geen 20% van de senioren is lid van een sportvereniging. Een gemiste kans? Zeker, want de vereniging heeft hen juist zoveel te bieden! Beweging (met als gevolg een betere conditie/gezondheid) en gezelligheid zijn belangrijke punten van winst.

Omgekeerd geldt hetzelfde: voor de sportverenigingen zijn 50-plussers minstens zo interessant. Want juist zij sporten vaak op de stille uurtjes. Ze zijn vaak voor jaren verbonden (trouwe leden) en beschikken over een flinke dosis vrije tijd en ervaring. Het zijn niet zelden dé leden die zich met liefde  inzetten voor de vereniging. Steeds meer sportverenigingen scherpen hun aanbod voor de oudere sporter aan. Sommigen komen zelfs met aantrekkelijke varianten, op het lijf van senioren geschreven.

In samenwerking met NOC*NSF bieden de bonden op de beurs een sportief programma dat beursbezoekers prikkelt om in actie te komen. Op het centrale sportplein en in de omliggende stands wordt vanuit de thema’s gezelligheid, natuur en competitie gepresenteerd.

Extra korting leden van roeiverenigingen
Voor leden van roeivereniging gelden speciale NOC*NSF actieprijzen. Zie voor meer informatie www.plusticket.nl of voor informatie over de beurs www.50plusbeurs.nl.

Op vertoon van de voorverkoopkaart op de 50plus beurs ontvangen bezoekers gratis een stuk gebak én de 50plus gids!