Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Hoe en wat: NSRK

Jaarlijks organiseert de KNRB het AEGON Nationaal School Roei Kampioenschap (NSRK). Het is een evenement voor zowel ervaren roeiers als beginners.

De eerste groep vaart in de voor hun bekende smalle dubbeltweeŽn, de beginners varen in bredere oefenvieren. In 2013 vindt het evenement op
vrijdag 6 juni op de Bosbaan plaats.

De wedstrijden

Er zijn wedstrijdnummers voor klas 1 t/m 3 en klas 4 t/m 6. Daarin starten meisjes, jongens en mixed uitgesplitst naar ervaren en beginners. Er zijn 24 verschillende categorieŽn.

Ieder team roeit twee keer over een afstand van 500 meter, met maximaal 6 ploegen naast elkaar. Naast prijzen per veld, wordt er ook
elk jaar de NSRK wisselbeker uitgereikt.

De schoolprijs wordt bepaald op de volgende manier:

  • De laatste ploeg in een veld krijgt ťťn (1) punt voor zijn/ haar school.
  • De voorlaatste ploeg twee (2) punten etc.
  • Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

Training

De ervaren roeiers weten wat het is om 500 meter hard te roeien. Zij zullen normaliter roeien in andere combinaties dan met hun schoolgenoten. Een paar keer oefenen zal dus helpen.

Van de beginners verwachten we dat ze van tevoren een aantal keer geoefend hebben. Het meest voor de hand liggend is dat een al roeiende leerling in zijn/ haar schoolomgeving een viertal nieuwelingen enthousiast maakt en hen klaar stoomt voor dit kampioenschap.

Beginnende teams die willen oefenen en niet weten waar, kunnen bellen met het bondsbureau 020-6462740 of mail nsrk@knrb.nl.
De medewerkers van het bondsbureau kunnen u verwijzen naar een roeivereniging in de buurt, die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven.

Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen en is ook te krijgen bij de KNRB, per telefoon of e-mail zoals hierboven genoemd.