Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

juni 2008

Geacht bestuur,

Graag vragen wij uw aandacht voor de volgende punten:

1. Verslag tweede ALV KNRB
2. Nieuwe lezers voor het tijdschrift Roeien!
3. Procedure sollicitatie directeur KNRB
4. Initiatieven voor een nieuwe vereniging
5. Wijziging tenues
6. Bijeenkomst verenigingscoaches
7. Gezocht: getransplanteerde roeiers! m/v
8. Olympische ťquipe 2008 

1. Verslag tweede ALV KNRB

 

Bestemd voor: verenigingen/bestuur
Status: ter informatie

Op 23 juni is de 2e Algemene Ledenvergadering van de KNRB in het jaar 2008 geweest, met als voornaamste onderwerpen de Visie van de KNRB 2009-2012, de KNRB-contributie voor 2009 en later, en het principebesluit tot invoering van het Individueel Lidmaatschap.

Klik
hier voor het volledige verslag.

 

 

2. Nieuwe lezers voor het tijdschrift Roeien!

 

Bestemd voor: verenigingen
Status: oproep


Het tijdschrift Roeien, dat verslag doet van de wetenswaardigheden van roeiend Nederland in binnen- en buitenland, over toproeien en breedtesport, over oude en nieuwe verenigingen, verschijnt 12 keer per jaar. Roeien heeft een oplage van 5000, wat veel minder is dan de 27.000 leden die de roeiverenigingen in Nederland samen hebben.

Het zou een goede zaak zijn als meer mensen, ook binnen uw vereniging, een abonnement op het tijdschrift Roeien nemen. Zij worden dan beter geÔnformeerd over alles wat er in de roeisport speelt en kunnen hun eigen activiteiten soms in woord en beeld terugzien. Graag wil ik uw bestuur vragen om een actie op te zetten om het aantal abonnementen op Roeien te vergroten. Dit kan via uw eigen website, uw eigen krantje of mogelijk via een ludieke actie die bij uw vereniging past.

Een jaarabonnement op Roeien kost in 2008 Ä 25,31. Voor een deel van het jaar betaalt u voor het aantal nummers dat u ontvangt. Abonnementen kunnen worden opgegeven via de
webwinkel.
Als uw vereniging veel abonnementen tegelijk afsluit, meldt dit dan aan rianne.meester@knrb.nl. Vanuit het bestuur van de KNRB zullen we daaraan op bijzondere wijze aandacht besteden.

 

 

3. Procedure sollicitatie directeur KNRB

Bestemd voor: verenigingen
Status: ter informatie

Het bestuur van de KNRB is druk bezig een nieuwe directeur voor onze organisatie te zoeken. De sollicitatietermijn is op maandag 16 juni gesloten. Afgelopen week en volgende week zullen de sollicitatiegesprekken plaats hebben.

 

 

 

 

 

4. Initiatieven voor een nieuwe vereniging 

Bestemd voor: bestuur
Status: ter informatie

Een aantal roeiers uit Lisse is bezig om een nieuwe roeivereniging in de Duin- en Bollenstreek op te richten. Zij worden daarbij geholpen door de roeivereniging Rijnland uit Voorschoten en de vereniging Het Spaarne uit Haarlem.

De groep in Lisse bezit al enkele boten, waardoor ze op de Ringvaart van de Haarlemmermeer kunnen roeien. Zij gaan in overleg met de gemeente op zoek naar een locatie. Daarna moet er een (flexibel) gebouwtje komen en vervolgens verenigingsstatuten, verenigingskleuren etc. Kortom: veel activiteiten in het komende jaar. Belangstellenden, bijvoorbeeld vrienden en kennissen uit die regio, kunnen zich melden via
roeien.lisse@gmail.com.

.....

5. Wijziging tenues

Bestemd voor: verenigingen
Status: ter informatie

Verenigingen die in het seizoen 2009 de kleuren van hun tenue en/of riemen willen wijzigen, moeten voor 1 oktober 2008 hiertoe een verzoek indienen bij de KNRB.

Dit geldt ook voor tijdelijke wijzigingen in verband met bijv. een lustrum.

6. Bijeeenkomst verenigingscoaches

Bestemd voor: verenigingen
Status: ter informatie

Op basis van de bijeenkomst met verenigingscoaches in december 2007 heeft de KNRB een aantal voorstellen gemaakt over hoe de ouderejaars seniorenvelden van nationale roeiwedstrijden voor komende jaren in te vullen. 

De KNRB zou graag nog eens met deze verenigingscoaches om de tafel zitten om te toetsen of de voorstellen op een brede instemming kunnen rekenen. Zaken die ter sprake zullen komen is de evaluatie van het standaardprogramma (voor senioren) en van de Challenge Cup. Daarnaast wordt er gekeken naar volgend jaar (waaronder het eventueel invoeren van een N4- veld).

De bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 30 juni. Locatie: het Olympisch TrainingsCentrum (OTC) aan de Bosbaan, tijdstip 20.30 uur. Namens de KNRB zullen in ieder geval Marco Kouwenhoven (Commissaris Wedstrijden KNRB) en Coen Eggenkamp (Bondscoach Talentontwikkeling) aanwezig zijn.

 

 

 

 

 

7. Gezocht: getransplanteerde roeiers! m/v

Bestemd voor: roeiers
Status: oproep

In 2009 is AustraliŽ het gastland voor de World Transplant Games. Er is bekend gemaakt dat roeien wederom toegevoegd is als extra sport!  Mede daarom heeft Bas van den Hoven vanuit de World Transplant Games Nederland de functie van sportcoŲrdinator toegewezen gekregen. Hij heeft het plan opgepakt om voor AustraliŽ 2009 een Nederlands getransplanteerd roeiteam bij elkaar te brengen.

De roeionderdelen die in Gold Coast, AustraliŽ, geroeid zullen worden zijn skiff en dubbel twee. De indeling van de categorieŽn gebeurd op basis van geslacht en leeftijd. De verschillende leeftijdscategorieŽn zijn terug te vinden op de
website van World Transplant Games Nederland. 

De vraag aan allen die dit lezen is dus, als je zelf orgaan getransplanteerd bent, of je het Nederlands getransplanteerde roeiteam in AustraliŽ 2009 wilt komen versterken. Of misschien ken je mensen in je nabije omgeving die dit misschien zien zitten?!

Graag zien wij al uw enthousiaste aanmeldingen, vragen of opmerkingen tegemoet. U kunt contact opnemen met Bas van den Hoven of via de KNRB met Paul Voermans, tel. 06-42148714.

van World Transplant Games Nederland.  De vraag aan allen die dit lezen is dus, als je zelf orgaan getransplanteerd bent, of je het Nederlands getransplanteerde roeiteam in AustraliŽ 2009 wilt komen versterken. Of misschien ken je mensen in je nabije omgeving die dit misschien zien zitten?!Graag zien wij al uw enthousiaste aanmeldingen, vragen of opmerkingen tegemoet. U kunt contact opnemen met of via de KNRB met , tel. 06-42148714.van World Transplant Games Nederland.  De vraag aan allen die dit lezen is dus, als je zelf orgaan getransplanteerd bent, of je het Nederlands getransplanteerde roeiteam in AustraliŽ 2009 wilt komen versterken. Of misschien ken je mensen in je nabije omgeving die dit misschien zien zitten?!Graag zien wij al uw enthousiaste aanmeldingen, vragen of opmerkingen tegemoet. U kunt contact opnemen met of via de KNRB met , tel. 06-42148714.van World Transplant Games Nederland.  De vraag aan allen die dit lezen is dus, als je zelf orgaan getransplanteerd bent, of je het Nederlands getransplanteerde roeiteam in AustraliŽ 2009 wilt komen versterken. Of misschien ken je mensen in je nabije omgeving die dit misschien zien zitten?!Graag zien wij al uw enthousiaste aanmeldingen, vragen of opmerkingen tegemoet. U kunt contact opnemen met of via de KNRB met , tel. 06-42148714.van World Transplant Games Nederland.  De vraag aan allen die dit lezen is dus, als je zelf orgaan getransplanteerd bent, of je het Nederlands getransplanteerde roeiteam in AustraliŽ 2009 wilt komen versterken. Of misschien ken je mensen in je nabije omgeving die dit misschien zien zitten?!Graag zien wij al uw enthousiaste aanmeldingen, vragen of opmerkingen tegemoet. U kunt contact opnemen met of via de KNRB met , tel. 06-42148714.van World Transplant Games Nederland.  De vraag aan allen die dit lezen is dus, als je zelf orgaan getransplanteerd bent, of je het Nederlands getransplanteerde roeiteam in AustraliŽ 2009 wilt komen versterken. Of misschien ken je mensen in je nabije omgeving die dit misschien zien zitten?!Graag zien wij al uw enthousiaste aanmeldingen, vragen of opmerkingen tegemoet. U kunt contact opnemen met of via de KNRB met , tel. 06-42148714.

8. Olympische ťquipe 2008

Bestemd voor: bestuur
Status: ter informatie

De Olympische en Paralympische Spelen zijn in zicht. Op 9 en 10 augustus zullen maar liefst zes boten van start gaan in Peking, namelijk de gekwalificeerde zware mannen vier-zonder, lichte mannen vier-zonder, zware mannen skiff, zware mannen acht, zware vrouwen acht en lichte vrouwen dubbeltwee.

De aangepaste roeiers zullen een maand later starten in Peking, namelijk op 9 september.

Overzicht ťquipe: [.pdf]
[download]