Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Aanpassingen aan roeier

Roeihandschoen

Een handschoen die geschikt is voor mensen met een verminderde handfunctie. Het helpt de hand om de riem vast te houden. De sluiting is er op gemaakt om in nood snel te openen. Verkrijgbaar bij http://www.activehands.co.uk/

 

 

Zitsysteem tegen drukplekken

Een anti-decubitus kussen dat tijdens het sporten gebruikt kan worden. Het heeft zowel een preventieve als beschermende werking wanneer er eenmaal drukplekken zijn ontstaan.

Het systeem heet de acadamy allrounder. Verkrijgbaar bij http://www.vicair.com/

Concept 2 heeft de action gel pad, zie http://www.concept2.co.uk/. Deze kan gebruikt worden ter voorkoming van drukplekken.

 

 

 

Positioneren van de voeten

Er zijn verschillende manieren om de voeten op het voetenbord te positioneren. Het belangrijkste is dat de voeten met gemak in 1 beweging losgemaakt kunnen worden. Bij voorkeur door de roeier zelf.

Een optie is een ronde strook van de binnenband van een autoband. Wanneer deze over de voetensteun wordt gehangen kan de hiel in de lus hangen. Dit is vooral geschikt wanneer iemand kleine voeten heeft.
Een andere optie is het gebruik van klitteband. Belangrijk is dat het klittenband in 1 beweging losgemaakt kan worden in geval van nood. Let op bij het gebruik van ergometervoetenboorden in de boot, het is moeilijk om hier snel uit los te komen.

Roeiprothese

In Nederland zijn enkele roeiers met een speciale roeiprothese. Er worden speciale eisen gesteld aan deze prothese, zoals de beweeglijkheid van de enkel. Wanneer u een speciale prothese wil laten maken, neem dan contact op via a-roeien@knrb.nl. De contactpersoon kan u helpen om samen met de orthopedisch instrumentmaker een pakket van eisen op te stellen. Ook kan deze u in contact brengen met mensen die al een roeiprothese hebben.