Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Aanpassingen aan de boot

Boten

De FISA heeft de Wintech en Swift racing boten gekozen als de officiŽle boten waarin men tijdens internationale wedstrijden moet varen. Deze boten zijn goed aan te passen aan de persoon. Ook zijn er speciale aanpassingen te verkrijgen voor deze boten, zoals stoeltjes voor extra steun bij de romp, drijvertjes en traps om het lichaam te fixeren.

Voor meer informatie zie:
www.wintechracing.com 
www.swiftinternational.biz

Andere boten die geschikt zijn voor aangepast roeien zijn:
Alden: www.rowalden.com
Hudson: www.hudsonboatworks.com 

Drijvertjes

Geschikt voor elk riggersysteem. Lichtgewicht en aŽrodynamisch. Eenvoudig te bevestigen en los te maken. Kan zowel in de skiff worden gebruikt als in een groter nummer. Zeer geschikt voor mensen met balansproblemen en mensen voor wie het gevaarlijk is om om te slaan.

Wordt verkocht bij onder andere: www.wintechracing.com

Markering op de riemen voor blinden

Voor mensen met een visuele beperking is het vaak lastig om te bepalen wat de stand van het blad is. Om dit eenvoudiger te maken kan een klein referentiepunt op de riem worden aangebracht. Een voorbeeld kan zijn een klein spijkertje of een punaise.

Stoeltjes voor extra steun voor de romp

Afhankelijk van het niveau van de roeier kan er gekozen worden voor een aangepast stoeltje dat extra steun geeft aan de romp. Deze stoeltjes passen in de meest gangbare wedstrijdboten. 

Zowel Wintech als Concept 2 hebben deze stoeltjes. www.wintechracing.com en www.c2shop.co.uk


Voor een C-boot of wherry kan gebruikgemaakt worden van een stoeltje dat ontworpen is door Roeivalidatie in samenwerking met Welzorg. Dit stoeltje zorgt ervoor dat de roeier zichzelf recht naar achteren duwt doordat er ook zijwaarts wieltjes zijn geplaatst. Zeer geschikt voor mensen met een verminderde rompbalans die niet evenveel kracht kunnen zetten met beide benen.

Heeft u interesse in dit stoeltje, neem dan contact op met roeivalidatie www.roeivalidatie.nl

Doldruk houden

Wanneer de roeier moeite heeft met doldruk houden kan dit gecompenseerd worden met een groot elastiek. Doe het elastiek om de kraag van de riem en om de dol. Op die manier wordt de riem tegen de dol aan getrokken.