Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Overige aanpassingen

Glijplank

Om eenvoudig de boot in te komen zonder de stap erin te hoeven maken is er een glijplank. Deze is geschikt voor iedereen die moeite heeft om in te stappen. De plank ligt over de boot ter hoogte van het bankje. Het uiteinde rust op het vlot. De roeier gaat op de plank zitten op het vlot en schuift dan boven de boot. De voeten kunnen eenvoudig in de boot worden geplaatst. Het is een goedkope en eenvoudige oplossing voor problemen bij het in- en uitstappen. Voor een bouwtekening, zie handboek deel 1.
Zie op de video hoe een glijplank werkt bij instappen en uitstappen:

Instaphek

Een instaphek is een hek dat op het vlot of op de kant is gemonteerd en boven het water uitsteekt. Het hek geeft extra steun aan de handen tijdens het in- en uitstappen. Voor meer informatie over het instaphek, zie het handboek deel 1.

Tillift

Voor roeiers die geen gebruik kunnen maken van de instapplank of het instaphek kan een tillift gebruikt worden.

Bescherming tegen dollen

Om personen en boten te beschermen tegen de dollen die uitsteken in de loods kun je opengemaakte tennisballen over de dollen bevestigen. Plaats elastiek tussen de helften van de tennisbal zodat deze eenvoudig om de dol geplaatst kunnen worden.

Ergometerklemmen

Voor roeiers die de benen niet kunnen gebruiken bestaan er klemmen om het ergometerbankje mee te fixeren. http://www.c2shop.co.uk/