Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Jaarprogramma Junioren 2008

Het doel van het juniorenprogramma 2008 is naast het maken van sterke WK en Coupe de la Jeunesse ploegen, een constante feeding system te zijn voor het senioren roeien van de K.N.R.B. Dat wil zeggen dat technisch en fysiologisch hoogwaardige ex-junioren direct kunnen starten met de K.N.R.B. senioren programma’s in 2009. Zonder dat er overgangsjaren nodig zijn.

Dat wil de K.N.R.B. op de volgende manieren bereiken:

 • Een duidelijk recruitmentprogramma
 • Een gedegen fysiologische begeleiding, zowel cardiovasculair als kracht
 • Een duidelijk technisch haalconcept

Een duidelijke recruitmentprogramma

Op basis van de resultaten van afgelopen jaar zullen atleten uitgenodigd worden voor de kick-off op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2007. De namen zullen via de knrb website vermeld worden. Gedurende de gehele winter zullen er trainingsweekeinden zijn op respectievelijk Cornelis tromp als de Bosbaan. Genodigden worden altijd ver van te voren ingelicht via de knrb site.

Roeiers/sters en coaches die de ambitie hebben om naar de Coupe de la Jeunesse of W.K. te gaan kunnen zich aanmelden via ddeboorder@gmail.com

Indien mogelijk ontvangen zij een uitnodiging voor het 2e waterweekeind van 21 oktober, de dag na de Tromp boot races.

Bepalend voor de samenstelling van de trainingsgroep tot Munchen zijn de volgende meetmomenten:

 • De Hel van het Noorden in de 1x of 2- (juniorenveld), 25 november 2007
 • De N.K.I.R., 8 december 2007
 • De 4500 meter hardloop wedstrijd op de Bosbaan, 9 februari 2008
 • De 2000 meter ergotest op de Bosbaan, 6 april 2008

Deze testmomenten zijn voor alle potentiële WK en Coupe de la Jeunesse deelnemers verplicht. Na elk testmoment kunnen er atleten bijkomen of, in uitzonderingsgevallen, afvallen.

Daarnaast zijn de volgende subjectieve criteria medebepalend voor de uiteindelijke samenstelling van de trainingsgroep, dit ter beoordeling van de bondscoaches:

 • Commitment
 • Coachbaarheid

Trainingsweekenden
De geplande trainingsweekeinden tot de Head en Heineken zijn:

6-7 oktober                          5-6 januari

21 oktober                           26-27 januari

3-4 november                     9-10 februari

15-16 december

PLOEGEN VOOR MUNCHEN WORDEN GEFORMEERD VANUIT DE TRAININGSGROEP. HET IS NIET MOGELIJK BUITEN DE TRAININGSGROEP OM TE KWALIFICEREN VOOR DEZE INTERNATIONALE WEDSTRIJD.

De wedstrijd in Munchen zal een indruk geven van het niveau van de groep. Daar waar nodig zullen er verschuivingen of afvallers zijn.De kwalificatie wedstrijd voor de Coupe de la Jeunesse en de WK zal de A.R.B. zijn. Hierover zal begin januari 2008 meer bericht worden.

Een gedegen fysiologische begeleiding, zowel cardiovasculair als kracht

Elke 6 weken zullen er voor de 15-16 groep als voor de 17-18 groep trainingsschema’s op de KNRB site staan. Gescoutte atleten zullen via de KNRB verder begeleid worden met onder andere de Omega Wave. Krachtschema’s staan elke 6 weken op de site, deze zullen worden toegelicht op de trainingsweekeinden.

Een duidelijk technisch haalconcept

Het is van groot belang dat we hetzelfde gaan denken over techniek. Daarom zal er op de waterdagen stil gestaan worden bij deze prestatie indicator. Coaches zullen zoveel mogelijk gecoachet worden door de bondscoaches. Een aantal van de coaches zal meegenomen worden naar de internationale wedstrijd in München. Er zal op een nader te bepalen avond in het najaar een bijeenkomst worden georganiseerd voor alle juniorcoaches.

Op deze bijeenkomst zal aandacht worden besteed aan:

 • techniek
 • didactiek
 • trainingsmethodiek