Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Sponsor
ORANJEWOUD
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Interactie    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Meer over aangepast roeien

Roeien is een zeer geschikte sport voor vrijwel iedereen met een beperking. Omdat het zittend wordt uitgevoerd en er sprake is van een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting valt het door vrijwel iedereen uit te voeren.

Roeien geeft me de mogelijkheid om even te vergeten dat ik een beperking heb. Het genieten van het buiten zijn, het samenwerken en het bewegen staat dan voorop.

Veel oplossingen
Mocht het niet mogelijk zijn om een volledige haal te maken, dan kan er altijd gezocht worden naar oplossingen in de vorm van aanpassingen aan de boot of wellicht een hulpmiddel voor de persoon. Doordat er in een twee of soms zelfs in een (aangepaste) skiff geroeid kan worden is er een mogelijkheid voor iedereen om op zijn of haar eigen niveau te sporten.

Meer dan alleen sporten
Maar roeien is meer dan een beetje sporten. Ook het verenigingsleven en het leggen van sociale contacten is van grote waarde. Er wordt altijd gestreefd naar het integreren van de aangepast sporters binnen de vereniging.

Roeien op verschillende niveau's
Binnen het aangepast roeien is er voor ieder niveau voldoende te beleven.

  • Op recreatief niveau zijn er verschillende tochten en evenementen waaraan deelgenomen kan worden.
  • Op wedstrijdniveau zijn er jaarlijks zo’n 10 verschillende wedstrijden die gevaren kunnen worden, zowel buiten als indoor.
  • Voor de echte toppers bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de selectie voor de ploeg die wordt uitgezonden naar het WK en de Paralympische Spelen.