Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Jaarprogramma Senioren 2008

Het jaarprogramma senioren staat in jaar 2008 volledig in het teken staan van het leveren van topprestaties tijdens de Olympische Spelen te Beijing.

Hiertoe zal getracht worden met zoveel mogelijk kansrijke ploegen deel te nemen aan de Olympische Spelen. Deze prioriteitstelling zorgt ervoor dat binnen de beschikbare mogelijkheden en middelen geen concessies zullen worden gedaan aan de kwaliteit van het trainings- en wedstrijdprogramma van de Olympische ploegen.

Programma

Voor de ploegen die participeren in het KNRB-programma onder leiding van één van de bondscoaches bestaat het jaarprogramma, naast de diverse dagelijkse trainingen op de Bosbaan, uit een drietal trainingsstages in voorbereiding op de World Cups. Voor de reeds genomineerde ploegen dient tijdens de World Cups vormbehoud getoond te worden om definitieve kwalificatie voor de Olympische Spelen veilig te stellen. De overige ploegen zullen op het Olympisch Kwalificatie Toernooi te Poznan hun olympische ticket trachten te bemachtigen. Om aan dit kwalificatiemoment deel te kunnen nemen dienen ploegen in overeenstemming met de door NOC*NSF en de
KNRB vastgestelde normen en limieten tijdens één van de World Cups een normprestatie te leveren.

Onderstaand treft u de criteria aan voor deelname aan World Cups en het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor verenigingsploegen en/of overige ploegen die geen deel uitmaken van het KNRB-programma.

Criteria deelname WC 1

Ploegen die de ambitie hebben om deel te nemen aan World Cup 1 dienen dit voor 1 maart 2008 kenbaar te maken aan de topsportcoördinator van de KNRB.

Voor deelname aan de World Cups komen ploegen in aanmerking die op grond van behaalde resultaten tijdens de Boekel de Neree Randstad Regatta aannemelijk hebben gemaakt dat een reële kans bestaat op een klassering in de bovenste helft van het deelnemersveld tijdens de World Cup.

Dit ter beoordeling van het coachteam en de topsportcoördinator die bij hun beslissing onder andere in overweging nemen:
- tijd en klassering;
- de omstandigheden waaronder de prestatie is geleverd;
- geroeide tijd in vergelijking met topploegen (voor zover aanwezig).

Criteria deelname OKT

Voor deelname aan het OKT te Poznan gelden de criteria welke door de KNRB en NOC*NSF zijn opgesteld in het sjabloon “normen en limieten O.S. “ Zeer nadrukkelijk wordt gesteld dat op grond van de resultaten tijdens de World Cups de KNRB ploegen aan NOC*NSF voordraagt voor deelname aan het OKT.

normen en limieten OS 2008 [.pdf] [download]