Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Talentcentra

De begeleiding vanuit de KNRB op het gebied van talentontwikkeling junioren bestaat uit drie niveaus:

Kernploeg junioren
De kernploeg wordt gevormd door de beste jongens en meisjes van Nederland, die als doel hebben een medaille op het WK junioren te behalen.

Developmentgroep junioren
Deze groep bestaat uit de groep jongens en meisjes onder de kernploeg. Ze trainen centraal en het doel van deze groep is deelname aan het WK junioren of Coupe de la Jeunesse

Talentcentra junioren
De trainingsgroepen op de verschillende talentcentra bestaan uit talentvolle beginnende wedstrijdroeiers uit alle leeftijdsgroepen. De talentcentra richten zich op scouting van junioren, kennisoverdracht, het enthousiasmeren voor het wedstrijdroeien en leren doelgericht te trainen.

Talentcentra en coördinatoren

Talentcentrum

Regio
Vereniging
Contactpersoon
Noord Nederland
Groningen
Asser Roeiclub
Marcel Koning
Noord/Oost Nederland
Zwolle
De Zwolsche

http://www.talentcentrum.nl/

Noord Holland Amsterdam Okeanos
Sjoerd Verhallen
Zuid Nederland
Tilburg
Theta
Erik Jan Mol http://www.tczuid.dse.nl/
Midden Nederland
Utrecht
Orca
districtmidden@hotmail.com

Zuid West Holland
Leiden
Die Leythe (info volgt)

De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor de planning en de afspraken met de verenigingen voor het gebruik van materiaal en locatie. De verdeling van de verenigingen over de verschillende centra zal in onderling overleg tussen de coördinatoren plaatsvinden.

Doelgroep

De talentcentra hebben als doelgroep de talentvolle, beginnende, en gemotiveerde wedstrijdroeiers, maar ook als vangnet voor de roeiers die door de selectiemomenten terugstromen vanuit de developmentgroep. Met name de kleine verenigingen zullen de behoefte voelen aan de activiteiten van de talentcentra.

Doelstelling

Doelstelling van de talentcentra is niet in de eerste plaats hard leren trainen, maar wel om doelgericht te leren trainen. De bijeenkomsten zullen daarom thematisch georganiseerd zijn, waarbij zowel voor de roeier, als voor de coach veel te halen zal zijn. Kennisoverdarcht wordt georganiseerd door gebruik te maken van voorbeeldroeiers en de coaches van het talentcentrum die bij voorkeur hun CCB licentie hebben en beschikken over toernooiervaring (WK junioren of Coupe de la Jeunesse)

Programma

Elk van de talentcentra heeft een eigen programma, conform de kaders die in overleg met de bondscoach junioren zijn afgesproken. Na de Kerst ligt de nadruk op het vormen van ploegen voor de Head en Heineken voor die roeiers die dat niet in verenigingsverband kunnen. Vanuit het talentcentrum worden daarvoor twee trainingen verzorgd.

Tussen de Head en de BDN Randstad Regatta wordt een centraal trainingskamp georganiseerd voor alle deelnemers aan de talentcentra, met als doel om de barričre naar het roeien van 2 kilometer wedstrijden weg te nemen.

De coördinatoren verzamelen in het kader van talentidentificatie en het talentvolgsysteem relevante informatie over de roeiers, waaronder de resultaten van af te nemen ergometertesten.