Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Nationale tocht Aangepast Roeien 2011

Ieder jaar wordt er een Nationale roeitocht voor roeiers met een beperking gehouden. In 2011 organiseerden de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Het Spaarne en de KNRB deze tocht op zaterdag 25 juni.

Op deze dag werden twee tochten uitgezet. Een lange tocht van 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht werd gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden over een afstand van ca. 450 meter.Iedereen roeit bij twintigste NAR 2011
De Nationale Tocht aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen met behulp van een tillift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker meesporten.

Recordaantal deelnemers in Haarlem

Hoewel het weer bij de editie 2011 niet meewerkte, stond dat een gezellige fietstocht niet in de weg. Roeivereniging Het Spaarne organiseerde de NAR voor de tweede keer in het twintigjarig bestaan van de tocht. Dit jaar deed een recordaantal roeiers mee: 150 roeiers en begeleiders in totaal.

De tocht in 2011 ging dwars door het centrum van Haarlem, over het Spaarne, door de grachten en over het Bolwerk. Het uitstappen uit de boten aan de kade bij het Dolhuys was een extra uitdaging, mede door de modder. De aanhoudende regen was de reden waarom niemand de volledige lange tocht heeft gevaren. Maar tijdens de korte tocht was de stemming opperbest.

Winst voor Breda
De roeiwedstrijden over 400 meter voor het vlot van het Spaarne waren de finale van het sportieve onderdeel van de NAR. De Heemsteedse burgemeester Heeremans reikte de eerste prijs uit aan de roeiers van Roeivereniging Breda, gevolgd door twee boten van organisator Het Spaarne.

Familieleden en begeleiders konden volgen wat er gebeurde tijdens een rondvaart door de Haarlemse wateren. "We kunnen terugkijken op een mooie tocht", vindt voorzitter Hans Peter Zoetmulder van de Commissie Aangepast Roeien van het Spaarne. Volgend jaar is Zwolle het toneel van de volgende editie van de NAR. "Begin op tijd met de sponsoring en zorg voor een rondvaartboot. Als het weer dan echt niet mee zit, kunnen deelnemers toch het water op,” zijn tips van Zoetmulder voor de organisatoren van de 21e editie van de NAR.


Verslag Nationale Tocht 2009 [.doc] [download]
verslag van de tocht Hans Kruijssen, rv Rijnland
Bekijk ook het fotoverslag van deze dag.