Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Bepalingen en reglementen

Het reglement

Het Nederlands Kampioenschap wordt verroeid volgens [het Reglement voor roeiwedstrijden].

Hierop zijn tijdens het NK klein de volgende aanvullingen en uitzonderingen van kracht.

 • Halve finales bij senioren nummers
  Door het grote aantal inschrijvingen bij het nummer DSA 1x is besloten om in senioren nummers met meer dan 25 inschrijvingen twee halve finales te verroeien.
  promotieschema senioren nummers [.pdf] [download]

 • Halve finales in de juniorenskiffnummers
  In afwijking van de indelingstabellen zoals gepubliceerd in het Reglement voor Roeiwedstrijden zal op de Hollandia/NK Kleine nummers de velden J18 1x, J16 1x, M18 1x en M16 1x worden verroeid met halve finales (bij meer dan 18 inschrijvingen). 

   Promotieschema junioren skiff [.pdf] [download] 

 • Verdeling ploegen over voorwedstrijden
  Op de komende boord-aan-boord wedstrijden zullen de ploegen iets anders worden verdeeld over de voorwedstrijden (ook dit is in afwijking van de indelingstabellen zoals gepubliceerd in het RvR). Wanneer er het aantal ploegen in de voorwedstrijden niet gelijk is, zullen de eerst de voorwedstrijden met het minste aantal deelnemers gevaren worden. Dus: bij 11 deelnemers op een zes-ploegenbaan bestaat de eerste voorwedstrijd uit 5 ploegen en de tweede voorwedstrijd uit 6 ploegen (in het verleden was dit andersom). De verwachting is dat dit minder complicaties geeft, wanneer kort voor de start blijkt dat een van de ploegen ontbreekt.

 • Indeling/plaatsing NK-nummers
  NK-nummers op de Hollandia/NK Kleine nummers kunnen worden ingedeeld of geplaatst door het bestuur van de KNRB, conform artikel 38 van het Reglement voor Roeiwedstrijden

De titel Nederlands Kampioen

Voor de titel "Nederlands Kampioen" komen roeiers in aanmerking met de Nederlandse nationaliteit, die uitkomen voor een Nederlandse vereniging. De nummers 1, 2 en 3 van de NK nummers op het NK Klein krijgen een respectievelijk een gouden, zilveren en een bronzen medaille. Bij het NK Groot krijgt alleen de winnende ploeg een gouden medaille.

Uitreiking van de medialles
Voor de titel "Nederlands Kampioen" komen ploegen in aanmerking die volledig bestaan uit roeiers (en stuur) met de Nederlandse nationaliteit en die uitkomen voor een Nederlandse vereniging. Mocht een buitenlander een NK-nummer winnen, dan gaat de NK-titel naar de beste Nederlandse ploeg. In dat geval worden zowel de winnaar van de race als de winnaar van de NK-titel uitgenodigd om zich naar het erevlot te begeven voor de huldiging. De nummers 2 en 3 worden, anders dan op de NK Klein, niet gehuldigd.

Let op!
De titel "Nederlands Kampioen" wordt alleen vergeven als er voldoende Nederlandse ploegen in een veld meedoen (dus ploegen bestaande uit roeiers met de Nederlandse nationaliteit die uitkomen voor een Nederlandse vereniging). Dit betekent dat er op het moment van loting ten minste drie Nederlandse boten moeten zijn ingeschreven. Daarnaast geldt voor alle nummers uiteraard ook de standaard bepaling van de Hollandia over het minimaal inschrijvingen per veld.