Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Special Olympics 2009

Op 27 september 2009 wordt in Lelystad het Special Olympics Nationaal Roei-evenement gehouden. Aan dit roei-evenement nemen roeiers deel met een verstandelijke handicap.

Het Special Olympics Nationaal Roei-evenement 2009 wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en Roeivereniging Pontos uit Lelystad onder auspiciën van Special Olympics Nederland.

Het Special Olympics Nationaal Roei-evenement is een roeiwedstrijd waarbij roeiers met een verstandelijke handicap het tegen elkaar op zullen nemen in C2-en en wherrie’s. Er zullen zo’n 40 tot 50 roeiers deelnemen in twee categorieën, namelijk twee G-roeiers met elkaar in de boot of met een roeier zonder beperking. De wedstrijd is een tijdrace over 500 meter op een twee-ploegen-baan, dat wil zeggen dat er met twee boten naast elkaar wordt geroeid. Ieder roeit twee keer: eerst in een divisioningsronde en later in de finaleronde.

Twee verenigingen waar veel G-roeiers (roeier met een verstandelijke handicap) roeien zijn DDS en ARC. In Delft roeien zeven G-roeiers en worden ze begeleid door roeiers van DDS en Proteus-Eretes, een geslaagde samenwerking want vorig jaar namen de Delftse roeiers op de Special Olympics Nationale Spelen in Amsterdam de meeste medailles mee naar huis. Al deze zeven roeiers zullen ook dit jaar proberen om met een medaille huiswaarts te keren. Ook in Assen zijn de roeiers al druk bezig met voorbereidingen te treffen voor het Special Olympics Roei-evenement in Lelystad. Daar zullen ze het op moeten nemen tegen elkaar maar natuurlijk ook tegen het team wat een thuiswedstrijd heeft, want ook op Pontos roeien al verschillende jaren een aantal roeiers met een verstandelijke handicap.

De organisatie van het Special Olympics Roei-evenement nodigt iedereen van harte uit om deze roeiwedstrijd mee te komen maken. Ervaar het enthousiasme van deze roeiers en kom ze aanmoedigen.

Erica Terpstra zal als lid van het Comité van Aanbeveling de eerste ploegen van start laten gaan.

De dag begint om 10:00 uur met het ontsteken van de vlam van de Special Olympics en eindigt rond 17:00 uur met de prijsuitreiking.

Het Special Olympics Nationaal Roei-evenement 2009 wordt gesponsord door bedrijven en instellingen met als hoofdsponsoren de Rabobank en AEGON. Tijdens het roei-evenement stelt de organisatie de sponsoren in de gelegenheid om kennis te maken met het roeien. Op het droge wordt daarvoor een Vip Indoor Rower wedstrijd georganiseerd.

Voor meer informatie over het evenement kunt u kijken op:
http://www.nationaalroei-evenement.nl/

U kunt ook contact opnemen met Paul Voermans: e-mail paul.voermans@knrb.nl en mobiel 06 -42 14 87 14