Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Ledenpost juni/juli 2009

Geacht bestuur,

Graag vragen wij uw aandacht voor de volgende onderwerpen:

Nieuwe website voor roeiliefhebbers: www.roei.tv
Nieuwe cursus: stromend water
Stichting Roeivalidatie zoekt vrijwilligers
Website getransplanteerd roeiteam
20 september 2009: 4e Waterwolfmarathon
Gedragscode voor watersporters

Nieuwe website voor roeiliefhebbers: http://www.roei.tv/

Bestemd voor: Bestuur & Leden
Ter:                Informatie

Tijdens de wedstrijd om de Holland Beker heeft de KNRB een nieuwe website gelanceerd: www.roei.tv. Naast verslagen rondom het toproeien in Nederland kunnen liefhebbers en andere belangstellenden op www.roei.tv onder andere terecht voor roeitechniekvideo’s en historische roeibeelden.  
 
Brede promotie roeisport
Internettv is een uitstekend middel om de roeisport beter onder de aandacht te brengen bij zowel liefhebbers als het grote publiek. Door beeldmateriaal te ontsluiten, eventueel zelf te produceren en te verzamelen op een centrale plek kan de Roeibond meer invloed uitoefenen op de brede promotie van de sport.

RoeiTube
Bezoekers kunnen op Roei.Tv ook zelf roeifilmpjes uploaden naar het onderdeel RoeiTube. Iedereen die een mooi, grappig of leuk roeifilmpje heeft en dat graag met andere roeiliefhebbers wil delen, is van harte uitgenodigd om het op RoeiTube te zetten.

De realisatie van Roei.Tv is tot stand gekomen met een subsidie van sportkoepel NOC*NSF.

Wij wensen alle roeiliefhebbers veel kijkplezier op www.roei.tv.

Nieuwe cursus: Stromend water

Bestemd voor: Bestuur & Leden
Ter:                Informatie

De KNRB heeft een nieuwe cursus ontwikkeld. Het gaat om de cursus Stromend Water. Deze cursus is geschikt voor verenigingen die aan stromend water zitten of voor roeiers die daar vaak op varen.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn:

  • stroming
  • scheepvaart
  • regels op het water
  • omstandigheden op de rivier
  • veiligheid
  • georganiseerd roeien op stromend water
  • voorbereiding op een (toer)tocht op stromend water en hoe te roeien tijdens deze tocht.

Uiteraard kunnen ook andere geïnteresseerde deelnemen aan deze cursus.

Aanmelden
Verenigingen of roeiers met interesse voor deze opleiding kunnen zich aanmelden bij Michiel Maas, coördinator opleidingen via opleidingen@knrb.nl.

Docenten gezocht
Naast geïnteresseerde voor de opleiding is de KNRB ook op zoek naar docenten voor de cursus en verenigingen die willen fungeren als locatie. Voor beide is een vergoeding mogelijk.

Verenigingen of mensen die interesse hebben kunnen zich richten tot Michiel Maas, coördinator opleidingen via opleidingen@knrb.nl.

Stichting Roeivalidatie zoekt vrijwilligers

Bestemd voor: Bestuur & Leden
Ter:                Informatie

De Stichting ROEIREVALIDATIE is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het roeien met mensen met een beperking.

De Stichting stelt het op prijs wanneer de oproep onder de aandacht van alle roeiers wordt gebracht. Een flyer van deze oproep is hieronder te downloaden.

Stichting Roeirevalidatie [.pdf] [download]

Website Nederlands getransplanteerd roeiteam online

Bestemd voor: Bestuur & Leden
Ter:                Informatie

De voorbereidingen van de deelname van Bas van den Hoven en Martijn Oudeman aan de World Transplant Games 2009, ditmaal in Gold Coast vanaf 22 augustus, Australië zijn in volle gang.

Ze hebben in het najaar van 2008 o.a. deelgenomen aan de najaarscompetitie van de KNRB en hebben ze in April, Mei en Juni een hele reeks nationale en zelfs internationale wedstrijden afgewerkt.

Hun missie heeft een tweeledig doel:
Ten eerste willen ze natuurlijk zo hard mogelijk door het water knallen in hun voorbereiding naar Gold Coast, en zeker ook in Gold Coast zelf!
Maar hun tweede doel is zeker net zo belangrijk; door te laten zien wat zij als getransplanteerde sporters weer kunnen willen ze de mensen laten zien wat een positieve wending een orgaandonatie teweeg kan brengen in het ‘uitzichtloze’ leven van een jong volwassene.

Dit doen ze o.a. door rondom wedstrijden zoveel mogelijk regionale en landelijke publiciteit te generen en het bijhouden van hun website voor het grote publiek. Hierop is informatie te vinden over onze (komende) acties, wedstrijden en ander belangrijk nieuws rondom het Nederlands getransplanteerd roeiteam: http://www.donorroeiteam.nl/

zondag 20 september 2009 4e editie Waterwolf Marathon

Bestemd voor: Bestuur & Leden
Ter:                Informatie

De K.G.R. “De Hunze” zal dit jaar voor de vierde keer de Waterwolf Marathon organiseren. 

De Waterwolf marathon maakt deel uit van het KNRB- klassement marathonroeien 2009.De wedstrijd staat open voor zowel lange afstandsroeiers als competitief ingestelde roeiers.

Uitnodiging Waterwolf Marathon [.pdf] [download]
Poster Waterwolf Marathon [.pdf] [download]

Gedragscode voor Watersporters

Bestemd voor: Bestuur & Leden
Ter:                Informatie

Het Nederlands Platform voor Waterrecreatie (NPvW) heeft Algemene Gedragscode voor de Watersporter opgesteld. Het doument kunt u hieronder donwloaden. Hierbij moet vermeld worden dat de gedragscode voor roeiers uiteraard niet altijd toepasbaar is.

Gedragscode voor de watersporter [.pdf] [download] Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE ROEIBOND