Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Meerdaagse toertochten 2010

De KNRB organiseert elk jaar meerdaagse roeitochten voor haar leden. Dit zijn tochten in binnen- en buitenland, op aantrekkelijk vaarwater.

Met ingang van het toerseizoen 2010 bedraagt het maximaal aantal deelnemers per tocht 32 personen.

Omdat het Engelse pond laag staat, hebben we dit jaar de populaire Thames op het programma staan. We verwachten een grote aanloop. Daarom zijn in het programma 2010 een aantal toertochten achter elkaar georganiseerd op één plaats. We rijden met de eigen botenwagen van de Toercommissie.

KNRB toerprogramma 2010

 

wo 28 april t/m zat 1 mei

[Voorjaarshoteltocht Lahn, Duitsland]
   

vr 14 mei t/m zat 22 mei

[Hoteltocht Thames I]

   
vr 21 mei t/m zat 29 mei

[Hoteltocht Thames II]

   
vr 28 mei t/m zat 5 juni

[Hoteltocht Thames III]

   

vr 4 juni t/m zat 12 juni

[Kampeertocht Thames IV]

   

vr 11 juni t/m zat 19 juni

[Kampeertocht Thames V]

   
zat 21 aug t/m zat 28 aug

[Hoteltocht Mayenne, Loire]

Wie kunnen er meeroeien?
Alle toertochten staan open voor leden van roeiverenigingen die bij de KNRB zijn aangesloten. Uiteraard hebben alle roeiers roei- en stuurbevoegdheid nodig. De cursus ‘Roeien op stromend water’ is aanbevolen, soms verplicht voor minstens één bemanningslid.

Boten en vervoer 
Alle tochten worden geroeid in wherry’s. Voor de meerdaagse tochten zorgt iedere ploeg voor zijn eigen boot. De toercommissie zorgt voor het vervoer naar de bestemming. Heeft je vereniging geen wherry, vraag dan tijdig aan de toercommissie om te bemiddelen bij het lenen of huren daarvan.

Kosten
De KNRB probeert de roeitochten zo voordelig mogelijk aan te bieden. Met het organiseren van roeitochten hoeft geen geld te worden verdiend. Het inhuren van botentransport en het busvervoer naar de roeibestemming is echter een dure aangelegenheid, daarbij staat de keuze voor kwaliteit altijd voorop.

Gebruik reddingsvesten
Voor alle toertochten adviseert de toercommissie reddingsvesten mee te nemen. Op veel rivieren in Europa is het dragen van een vest verplicht, met name in sluizen.

Inschrijven voor een toertocht
Schrijf je bij voorkeur in met een complete ploeg van vier personen. Individueel inschrijven is wel mogelijk: de toercommissie deelt je dan bij een ploeg in, als er ergens plaats is. Wie zich met een ploeg voor het eerst inschrijft, krijgt voorrang.

Inschrijven kan via deze website. Klik hiervoor in het overzicht hierboven op de tocht waarvoor u zich wilt aanmelden. Om u te kunnen aanmelden, moet u geregistreerd zijn als gebruiker van de knrb-site.

Sluiting inschrijving
Inschrijven voor de voorjaarstocht vóór 31 januari 2010, voor de Thames-tochten vóór 1 maart 2010, hoteltocht Mayenne vóór 1 april 2010.

Let op!

Lees voordat u inschrijft voor een van deze tochten de [Algemene Voorwaarden].