Visual

Reactie roeibond situatie Aegir

Gisteren heeft het bestuur van Aegir een persbericht geplaatst over een vrouwonvriendelijk artikel in hun verenigingsblad De Ster.

De roeibond betreurt de ontstane situatie voor de betrokkenen ten zeerste maar prijst het snelle optreden van zowel Vindicat als Aegir. Het bestuur van Aegir heeft direct maatregelen genomen tegen de betrokken leden. Daarnaast hebben zij andere stakeholders, waaronder het bestuur van de KNRB, geïnformeerd. Hier vindt u het persbericht dat het bestuur van Aegir op hun site heeft geplaatst.

De KNRB vindt het goed dat er sinds een aantal jaar structureel meer aandacht is voor een veilig sportklimaat. Alle sportbonden in Nederland nemen maatregelen tegen grensoverschrijdend gedrag. Iedereen in de sport moet zich veilig en prettig voelen. Daarom is het belangrijk om beleid te voeren zodat ongewenste omgangsvormen zoveel mogelijk voorkomen worden. NOC*NSF en de sportbonden vinden het belangrijk om sporters, begeleiders en verenigingen daarin bij te staan. Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe de KNRB omgaat met grensoverschrijdend gedrag. Hier vindt u preventieve tips en wat je kan doen bij een incident: grensoverschrijdend gedrag NOC*NSF. Het is tevens mogelijk om contact op te nemen met de Vertrouwenscontactpersoon van de KNRB.