Visual

Update orkaan Irma (WK Sarasota)

Van 24 september t/m 1 oktober vindt het WK roeien plaats in Sarasota, Florida (USA). Orkaan Irma trekt naar verwachting aanstaande zondag en maandag over dit gebied. Nathan Benderson Park, waar het WK plaats zal vinden, wordt dit weekend gesloten en gaat pas weer open als het gebied veilig is. De organisatie doet er alles aan om de voorbereidingen op het WK door te zetten, waarin de veiligheid van hun personeel voorop staat.

De Nederlandse equipe vertrekt zondag 17 september naar Sarasota. Op dit moment zijn er geen wijzigingen in de voorbereiding en het reisplan van de Nederlandse equipe. Puck van Hasselt, teammanager van het Aegon Nationaal RoeiTeam, heeft intensief contact met de FISA en de WK organisatie. De ontwikkelingen worden dus nauwlettend in de gaten gehouden.

De veiligheid van de sporters en begeleiding staat voorop. Er zit een week tussen de orkaan en het vertrek van de Nederlandse equipe naar Amerika, waardoor er voor vertrek een goed beeld kan worden verkregen van de stand van zaken in Florida. Begin volgende week wordt er gekeken of er gevolgen zijn voor de Nederlandse equipe naar aanleiding van orkaan Irma.

Sponsoren en partners KNRB