Visual

KNRB organiseert waterweekend voor coaches

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober organiseert de KNRB het eerste waterweekend van dit seizoen. Het waterweekend is primair voor coaches, maar kunnen atleten meenemen. Het thema van het waterweekend krachttraining en profilering van atleten, maar er is meer.

Naast het hoofdprogramma is er ook een parallelprogramma. Zo bestaat er de mogelijkheid om atleten in een skiff te laten varen met meetapparatuur. Op deze manier hebben coaches de kans om atleten vanuit een biomechanisch oogpunt te bekijken om zo meer inzicht te krijgen in de roeikwaliteiten. Ook wordt er krachttraining gegeven door de Strength en Conditioning trainers van het ANRT en kan de afstelling van de boten gecontroleerd worden.

Eigen atleten meenemen naar het waterweekend is niet verplicht, maar voor en na het hoofdprogramma is er voldoende tijd om te trainen met de eigen atleten. Dat kan in een eigen boot, maar er is ook een mogelijkheid om atleten mee te laten varen in grote nummers met atleten van eigen niveau.

Aanmelden is heel eenvoudig via een online formulier.

Voor meer informatie, klik hier: https://knrb.nl/coaches-waterweekenden-talentontwikkeling/ Of neem contact op met Jeroen Spaans of Ronald Florijn.