Visual

De Hel van Holland gaat door!

Afgelopen augustus zou de Hel van Vlaanderen plaatsvinden. Deze tweedaagse roeitocht van De Panne naar Knokke-Heist werd helaas door slecht weer afgelast. Daarom organiseert de Dutch Coastal Rowing (DCR) de Hel van Holland als afsluiting van het seizoen coastal roeien. In het weekend van 14 & 15 oktober roeien de boten van Scheveningen naar Den Helder, met een tussenstop in IJmuiden. De roeiers leggen tijdens deze tocht maar liefst 120 kilometer af langs de Noordzeekust. Vanochtend is besloten dat de tocht definitief door zal gaan. De weersverwachtingen voor het weekend zijn goed.

Op zaterdag roeien de ploegen van Scheveningen naar IJmuiden, een afstand van zo’n 50 kilometer. ’s Avonds kunnen de deelnemers terecht bij RV de Stern. Op zondag wordt er nog eens 70 kilometer geroeid naar Den Helder. Aan de uitdagende tocht doen in totaal zes boten mee.

Er varen drie 8-riems roeisloepen (vaste bank) mee uit Haarlem, Rotterdam en Deventer. Verder roeit De Noorderhaaks, de gele roeiboot van de DCR, met 4 roeiers uit het marathoncircuit mee. Ook doen er twee Oceaan roeiboten mee: De boot van Ralf Tuyn die eind 2018 de oceaan gaat oversteken en de boot van Marc Slats die eind dit jaar 5000 kilometer gaat roeien.  Alle boten zijn uitgerust met de benodigde veiligheidsvoorzieningen voor het coastal roeien: reddingsvesten, marifoon, radar reflector, telefoon warmhoud dekens, GPS, Kompas en dergelijke.

Een mooie afsluiting van een druk seizoen voor het coastal roeien.

Nieuwe avonturen met bestaande en nieuwe roeivrienden.

Posted by Dutch Coastal Rowing on Wednesday, October 11, 2017