Visual

Nederlandse Nominaties voor de World Rowing Awards 2017

Vandaag heeft de FISA de nominaties bekend gemaakt voor de ‘World Rowing Awards 2017’. De Koninklijke Nederlandsche Roeibond heeft maar liefst drie genomineerde finalisten. De winnaars worden door de FISA op 8 december bekend gemaakt. Wij feliciteren Annika, Corné, Olivia, Inge, Sophie, Nicole en Josy. De Nederlandse roeigemeenschap is ontzettend trots op hun.

World Rowing Para Crew/Athlete of the Year
PR2 Mix2x: Annika van der Meer en Corné De Koning

World Rowing Female Crew of the Year
W4x: Olivia Van Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beukers

World Rowing Coach of the Year
Josy Verdonkschot

Annika van der Meer en Corné de Koning werden dit jaar in de PR2 Mix2x onder leiding van bondscoach Jan Klerks voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis wereldkampioen in Sarasota, USA. Dit was ook het geval met het WK-goud voor de vrouwendubbelvier (W4x) onder leiding van bondscoach Josy Verdonkschot. De eindsprint van de dames op de WK was bloedstollend.

Josy Verdonkschot boekte dit jaar als bondscoach van de vrouwenselectie nog meer successen onder andere met het zilver van Marieke Keijser in de lichte skiff op de WK, maar ook met vier zilveren plakken en een bronzen plak op de EK.

“De medailles en deze FISA-nominaties zijn het resultaat van een lange termijnbeleid, een fantastisch begeleidingsteam en niet te vergeten de inspanningen en het talent van onze atleten,” aldus Rutger Arisz voorzitter van de roeibond. “Daar zijn we dan ook met recht trots op!”