roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie Jury

Jurylid B

Juryleden B dragen de verantwoordelijkheid voor een goed verloop van niet-nationale wedstrijden en hebben een belangrijke functie tijdens nationale tijdraces.

Tijdens nationale boord-aan-boord wedstrijden treedt het jurylid B op in alle functies in samenwerking met een jurylid A. Doorstroom naar jurylid A, en daarna eventueel naar internationaal FISA jurylid, behoort tot de mogelijkheden.

Als jurylid B maak je onderdeel uit van een fantastisch en hecht team dat zich hard maakt voor een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijden. We organiseren jaarlijks een borrel en barbecue en er wordt in de bijscholingen (bordtrainingen) samen flink gediscussieerd over de toepassing van de wedstrijdregels in praktijksituaties.

Wat houdt de opleiding in?

Opzet van de opleiding en toetsing

De praktijkgerichte opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten en een theorie toets. Na behalen van de toets ga je als jurylid B in opleiding in de praktijk aan de slag onder begeleiding van diverse praktijkbegeleiders. Uiteindelijk oefen je, in je eigen tempo, alle belangrijke juryrollen door verschillende opdrachten uit te voeren tijdens de wedstrijden. Als je alle opdrachten met succes hebt uitgevoerd ontvang je het diploma en de licentie ‘Jurylid B’.

Bijeenkomsten

– Twee (online) theorie-avonden en theorietoets
– 8 praktijkopdrachten tijdens minimaal 4 wedstrijden (2 boord-aan-boord, 2 tijdwedstrijden)

Instroomeisen

– minimale leeftijd 16 jaar
– lid zijn van een roeivereniging aangesloten bij de KNRB

Thema’s

– taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het jurylid
– reglement voor roeiwedstrijden

Kosten

de opleiding is gratis

De jurylid B opleiding wordt in principe twee keer per jaar gegeven, maar bij voldoende deelnemers (minimaal vijf) kan hij ook op locatie aangevraagd worden.

In samenwerking met de NSRF hebben we voor het najaar ’22 t/m voorjaar ’23 de ambitie om 60 nieuwe juryleden B op te leiden. Dat betekent dat straks iedere studentenroeivereniging drie juryleden B in de club heeft. Zo dragen we met zijn allen zorg voor voldoende juryleden voor de wedstrijden en in het bijzonder de WK studenten in 2024.

Interesse in deze opleiding?

Enthousiast geworden? In de agenda vind je het actuele aanbod voor alle opleidingen en bijscholingen. Staat er geen jurylid B opleiding in de planning? Maak je interesse hier kenbaar:

Vragen over de opleiding? Stuur gerust een bericht naar: [email protected].

Downloads

Downloaden Handboek-kamprechters-v02.02.2016 .pdf - 5 MB
Downloaden Paspoort-naar-kamprechter-B-versie-KSK-20190215-drukversie .pdf - 946 KB
Downloaden KRB opdrachtenboekje .pdf - 271 KB
Downloaden 4-Handleiding-Leercoaches-Kamprechtersopleiding-versie-KSK-2018-04-met-omslag .pdf - 1 MB
Downloaden 5-Handleiding-begeleiding-Kamprechtersopleiding-2018-04-met-omslag .pdf - 2 MB