roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein

KNRB evenementen

Ieder jaar wordt er in Nederland een groot aantal roei-evenementen georganiseerd. Een aantal daarvan wordt georganiseerd onder (auspiciën) van de KNRB:

Nationale kampioenschappen

In 2021 wordt tijdens verschillende evenementen gestreden om de nationale titels.

NK klein voor skiffs en twee-zonders
Hollandia / Aegon NK Klein op 17 en 18 april 2021 te Zevenhuizen

NK groot voor junioren
Westelijke / NK groot Junioren op 19 en 20 juni 2021 te Zevenhuizen (o.v.v coronamaatregelen)

(Open) NK groot voor senioren en pararoeiers
Aegon Koninklijke – Holland / NK groot Senioren & Pararoeiers 26 en 27 juni 2021 te Amsterdam (o.v.v. coronamaatregelen)

NK Indoor
Aegon Nederlands kampioenschap Indoorroeien op 11 december 2021 te Amsterdam

Paul Veenemans Prijs

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP.

Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround atleet en atlete winnen de prijs. Jaarlijks wordt de Paul Veenemans Prijs door een andere vereniging georganiseerd. De wedstrijd werd in 1975 voor het eerst door Nereus georganiseerd.  Op 9 en 10 november 2019 organiseert ZRZV de Paul Veenemans Prijs.

PAUL VEENEMANS PRIJS TOEWIJZING
De procedure voor toewijzing van de Paul Veenemans Prijs gaat volgens een vast stramien. Geïnteresseerde verenigingen kunnen zich tot 1 april voor de organisatie van de Paul Veenemans Prijs van het jaar daarop aanmelden bij de KNRB via [email protected]. In deze fase hoeft alleen interesse kenbaar gemaakt te worden en is het nog niet nodig om uitgewerkte parkoersen te hebben. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Commissie Wedstrijden van de KNRB [email protected].

De organisatie dient een geschikt roeiwater te hebben waarop een wedstrijd in skiffs en twee-zonders over 3 à 3,5 km kan worden verroeid. Verder zal er in de buurt een loopparcours (ca. 5 km) en een fietsparcours (10 km) moeten worden uitgezet. Voor het schaatsen kan eventueel worden uitgeweken naar een schaatsbaan buiten de eigen stad. Op beide dagen worden twee onderdelen georganiseerd, waarbij het de voorkeur heeft om het roeien als laatste te laten plaatsvinden.

Vóór 1 mei wordt aan de geïnteresseerde verenigingen verzocht een uitgebreider plan voor te leggen. Hier moeten de parkoersen in beschreven staan, en hoe veiligheid en eerlijkheid zo veel mogelijk gegarandeerd kunnen worden. Ook moet vermeld worden waarom de vereniging juist dit jaar de Paul Veenemans Prijs wil organiseren.

Voor 1 juni zal de organisatie voor het komende jaar aan een vereniging worden toegewezen. Bij de publicatie van de voorlopige wedstrijdenkalender zal ook een voorlopige datum voor de Paul Veenemans Prijs gepland worden (eind oktober of begin november).

De uitslagen van de PVP zijn hier te vinden.

Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Lees meer over het NSRK, Nationaal Schoolroei Kampioenschap, in het kennisplein onder ‘bedrijfsroeien en schoolroeien’.

KNRB toertochten

De toercommissie van de KNRB heeft voor 2021 weer een toerprogramma samen gesteld. In verband met COVID-19 zijn de tochten dit jaar in Nederland. Bij downloads vind je het toerprogramma voor 2021. Tevens vind je daar de beschikbaarheidskalender van het botenwagenproject.

Voorjaarstocht, Groninger Maren en Diepen I, 3 daagse hoteltocht
Donderdag 29 april t/m zondag 2 mei
Meer informatie over de tocht is te vinden in het “toerprogramma voor 2021“. Op de voorpagina kunt u op de tocht klikken voor het uitgebreide programma van de voorjaarstocht Groninger Maren en Diepen I. 

Inschrijven

Voorjaarstocht, Groninger Maren en Diepen II, 3 daagse hoteltocht
Zondag 2 mei t/m 5 mei
Meer informatie over de tocht is te vinden in het “toerprogramma voor 2021“. Op de voorpagina kunt u op de tocht klikken voor het uitgebreide programma van de voorjaarstocht Groninger Maren en Diepen II.

Inschrijven

Zomertocht, Limburgse Maas I, 3 daagse hoteltocht
Maandag 7 juni t/m donderdag 10 juni
Meer informatie over de tocht is te vinden in het “toerprogramma voor 2021“. Op de voorpagina kunt u op de tocht klikken voor het uitgebreide programma van de zomertocht, Limburgse Maas I.

Inschrijven

Zomertocht, Limburgse Maas II, 3 daagse hoteltocht
Donderdag 10 juni t/m zondag 13 juni
Meer informatie over de tocht is te vinden in het “toerprogramma voor 2021“. Op de voorpagina kunt u op de tocht klikken voor het uitgebreide programma van de zomertocht, Limburgse Maas II.

Inschrijven

Najaarstocht, Groene Hart I, 3 daagse hoteltocht
Zaterdag 4 september t/m dinsdag 7 september
Meer informatie over de tocht is te vinden in het “toerpogramma voor 2021“. Op de voorpagina kunt u op de tocht klikken voor het uitgebreide programma van de najaarstocht Groene Hart I.

Inschrijven

Najaarstocht, Groene Hart II, 3 daagse hoteltocht
Dinsdag 7 september t/m donderdag 10 september
Meer informatie over de tocht is te vinden in het “toerprogramma voor 2021“. Op de voorpagina kunt u op de tocht klikken voor het uitgebreide programma van de najaarstocht Groene Hart II.

Inschrijven

Botenwagens met 2 wherries
In juni, juli en augustus staan de botenwagens in Goengahuizen, Friesland en in Blokzijl, Overijsel. Wilt u gebruikmaken van het botenwagenproject, download dan de beschikbaarheidskalender om te zien in welke weken de botenwagens nog beschikbaar zijn.

Uw inschrijfformulier voor het botenwagenproject kunt sturen aan Gert van Driel via [email protected].

De huur van boten staat open voor leden van roeiverenigingen die bij de KNRB zijn aangesloten. Uiteraard hebben alle roeiers roei- en stuurbevoegdheid nodig.

Belangrijke gegevens toertochten

KNRB toerprogramma Nederland 2021
Algemene voorwaarden toertochten
Beschikbaarheid botenwagenproject 2021
Inschrijfformulier botenwagenproject 2021
Inschrijving Botenwagenproject 2021 Voorwaarden
Commissie toerroeien

Downloads

Downloaden Reglement Aegon Nationale Kampioenschappen Groot en NKIR - 2021 .pdf - 934 KB
Downloaden Reglement PVP .pdf - 24 KB