Visual

Ledenwerving - G.S.R. Aegir

 foto jeugdkamp aegir 

Investeer in junioren

Elk jaar komen er nieuwe studenten naar Groningen, waarvan er veel geïnteresseerd zijn in het roeien. Maar hoe zorg je dat topsporters en ervaren junioren lid willen worden? Groninger Studenten Roeivereniging ‘Aegir’ heeft hier een oplossing voor.

 Oplossing

Om het studentenroeien te promoten onder junioren, en om Aegir zichtbaar te maken bij de junioren heeft de G.S.R. ‘Aegir’ een JeugdRoei Commissie. Deze commissie organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten voor junioren.

De gemeente Groningen organiseert elk jaar het schoolroeien, waarbij scholieren van verschillende leeftijden een periode gaan roeien. De JeugdRoei Commissie faciliteert een deel hiervan; scholieren worden gestuurd en gecoacht door leden van de G.S.R. ‘Aegir’. Hierbij promoten wij het (studenten)roeien bij de scholieren. Daaruit blijkt ook dat het Groningse Willem Lodewijk Gymnasium al drie jaar op rij winnaar is van het NSRK (Nationaal Schoolroei Kampioenschap).

Elke zomer organiseert de JeugdRoei Commissie een roeikamp voor kinderen van 14 tot en met 17 jaar oud, ongeacht hun roei ervaring; één week lang wordt er op Aegir door een groep van 30 kinderen en 12 leiders geroeid, spelletjes gespeeld, en nog meer leuke dingen gedaan.

Ook heeft de G.S.R. ‘Aegir’ al een aantal juniorendagen georganiseerd, soms in samenwerking met de KNRB. Hierbij wordt er getraind, en maken de junioren kennis met de vereniging.

Resultaat

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende junioren mogen verwelkomen als nieuwe leden van onze vereniging, onder wie Junioren WK-gangers. Ook is de roeisport in de gemeente Groningen meer bekend bij de jeugd, en komen scholieren die door het schoolroeien in contact zijn gekomen met de roeisport naar ons roeikamp of worden ze lid van onze vereniging als ze gaan studeren.

Het werk van de JeugdRoei Commissie draagt tevens bij aan het ledenbehoud van de vereniging; wie actief is in een commissie blijft over het algemeen langer lid.

Tips

Betrokken leden zijn van groot belang; er gaat veel tijd en energie zitten in het roeien en/of het promoten van de vereniging. Door op een leuke manier het roeien en/of de vereniging te promoten, zijn de nieuwe leden ook erg enthousiast. Dit is een belangrijke basis.

Ex-junioren zijn ook van groot belang; zij kunnen helpen door hun ervaringen over het junioren roeien te delen.

“Junioren hebben de toekomst!” aldus Florine Bax, Praeses JeugdRoei Commissie der G.S.R. ‘Aegir’.

Verenigingsinformatie

Vereniging: G.S.R. Aegir
Plaats: Groningen
Aantal leden: 573
Website: www.gsraegir.nl
Voor meer informatie: abactis@gsraegir.nl, jeugdroeien@gsraegir.nl