Visual

Ledenwerving - Kamper roeivereniging de IJssel

best practice ijssel beter

‘Roeien op een ijsbaan’ – Kamper roeivereniging de IJssel

Een geslaagde samenwerking tussen Kamper roeivereniging De IJssel en de schaatsvereniging VZOD. Voordat het water bij de schaatsvereniging werd weggepompt, kon er geroeid worden op de ijsbaan.

Oplossing

Afgelopen winter konden de ijsliefhebbers weinig genieten van een mooie schaatsseizoen. De schaatsvereniging VZOD en Roeivereniging De IJssel besloten de handen ineen te slaan om een middag te organiseren waarbij er geroeid kon worden op de ijsbaan. Zo konden de schaatsers het schaatsseizoen op een speciale manier afsluiten en konden de roeiers het nieuwe roeiseizoen openen.

Resultaat

Het resultaat was een unieke dag waarbij de hele middag geroeid werd in de prachtige boten van de IJssel. Het weer hielp enorm mee en veel belangstellenden durfden het aan om een paar roeihalen te maken. De roeiers bleken uitstekende instructeurs en gaven maar wat graag uitleg over het roeien. Ook de burgemeesters waagde een poging in een van de roeiboten. Verschillende lokale media waren aanwezig, waardoor het evenement veel publiciteit kreeg.

Tips

  • leg contact met andere sporten
  • sluit aanbod aan op de omgeving
  • promoot je vereniging ook op andere locaties en manieren
  • benader mensen uit de omgeving die publiciteit generen zoals burgemeester en wethouders

“Deze creativiteit om van elkaar mogelijkheden gebruik te maken, je ziet dat één en één dan drie is!” aldus Bort Koelewijn, burgemeester Kampen tegen verslaggever van KampenOnline.