Aegon Bestuursbokaal

Al vele jaren organiseert Aegon in samenwerking met de KNRB de Aegon Bestuursbokaal voor de Nederlandse studenten roeiverenigingen. Doelstelling van de bokaal is het verbeteren van studentenroeiverenigingen in al haar aspecten. Voor hard roeien en ontwikkeling van talent is goed besturen nodig. Voor Aegon is de Bestuursbokaal belangrijk omdat studentenroeiers een bron van talent is voor het bedrijfsleven.  

Hoe ’t werkt
Tijdens de eerste ronde van de Aegon Bestuursbokaal presenteren de besturen per vereniging een concreet doel voor aankomend jaar. De vakjury van Aegon en de KNRB beoordelen de plannen en selecteren, na alle pitches, een dagwinnaar. Dit bestuur gaat naar huis met een prijs van € 3.500,- ten behoeve van de uitvoering van hun plan. In mei vindt vervolgens de tweede ronde plaats, alwaar gekeken wordt naar de uitvoering van de plannen. Ook daar beslist de vakjury wie de winnaar wordt. Dit bestuur wint uiteindelijk de Bestuursbokaal en ontvangt de hoofdprijs van maar liefst € 10.000,- voor hun vereniging.

Voor (studenten) roeiverenigingen is er op een aantal belangrijke thema’s een boekje geschreven om bestuurders op weg te helpen. Onder de downloads vind je een boekje over de overdracht en een aantal best practices, zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden!