roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen

Botenwagenproject

De botenwagens gaan dit jaar weer naar het buitenland, Voor degenen die niet met een georganiseerde tocht mee willen, maar meer op eigen gelegenheid willen roeien, staan er dit jaar in het buitenland in de maanden juni, juli en augustus weer twee botenwagens met ieder twee wherries klaar voor mooie tochten.  De huur van de botenwagens staat open voor leden van roeiverenigingen die bij de KNRB zijn aangesloten. Uiteraard hebben alle roeiers roei- en stuurbevoegdheid nodig. De cursus “Roeien op Stromend Water” is aanbevolen, soms verplicht voor minstens één bemanningslid.  

Beschikbaarheid botenwagens

VaargebiedData
Berlijn/Grünau, Duitsland1 juni t/m 31 augustus 2024
Priepert, Duitsland1 juni t/m 31 augustus 2024
Via dit formulier kun je je inschrijven voor het botenwagenproject. Lees ook de voorwaarden.

Botenwagen I: Berlijn/Grünau, Duitsland

Botenwagen I staat bij roeivereniging Turbine in Grünau aan de Dahme, waar in 1936 de olympische roeiwedstrijden zijn gehouden. Van hieruit kun je een prachtige rondtocht varen door het Dahme / Spree watergebied ten zuidoosten van Berlijn  

Gebruiksvergoeding:  € 700,- per week (exclusief borgsom) voor gebruik van beide wherry’s van zaterdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur.  

Botenwagen II: Priepert, Duitsland

De botenwagen wordt gestationeerd bij de roeivereniging in Priepert. Priepert ligt in het Mecklenburgse merengebied. Er zijn uitgebreide roeimogelijkheden op de rivier de Havel en de meren.  

Gebruiksvergoeding:  € 700,- per week voor gebruik van beide wherry’s van zaterdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur. 

Extra kosten   

Naast de gebruiksvergoeding moet een waarborgsom van € 100,- worden betaald, zodat bij inschrijving een bedrag van in totaal € 800,- dient te worden overgemaakt. Voor het rekeningnummer van de KNRB zie Betalingen. Vermeld bij de betaling “Botenwagen I (Grünau)” of “Botenwagen II (Priepert)”  en de huurperiode (het weeknummer).

Beschikbaarheidskalender 

Voor het botenwagenproject start de inschrijving in januari. Wilt u gebruikmaken van het botenwagenproject, download dan de beschikbaarheidskalender via de KNRB-link om te zien in welke weken de botenwagens nog beschikbaar zijn. 

Inschrijven botenwagenproject 

Een inschrijfformulier voor het Botenwagenproject en de voorwaarden voor het gebruik van de boten en de botenwagen zijn te vinden op de KNRB site onder toertochten. Verdere informatie bij Gert van Driel via [email protected] 

Downloads

Downloaden Beschikbaarheidskalender 2024 04 14 .pdf - 34 KB
Downloaden Inschrijfformulier botenwagenproject 2024 .pdf - 103 KB
Downloaden Inschrijfformulier Botenwagenproject 2024 - voorwaarden .pdf - 162 KB