roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen

Thames, Engeland

9-daagse roeireis

Toerdata

TochtData
Thames I30 augustus 2024 t/m 7 september 2024
Thames II7 september 2024 t/m 15 september 2024

Omschrijving

Op veler verzoek organiseert de toercommissie dit jaar weer een roeitocht op de Thames. We nemen de middagboot uit Hoek van Holland om aan de overkant met de bus naar ons eerste hotel, in Faringdon, te worden vervoerd. In zeven dagen roeien we van Lechlade naar Runnymede (186 km), vlakbij Magna Carta Island, waar in 1215 de constitutie getekend werd. Op de tocht wordt een hoogteverschil van 200 m overbrugd, middels vele sluizen (37). 

De Thames ontspringt in een weiland in de Cotswolds en meet 344 km tot de monding in de Noordzee. Al in de prehistorie werd de rivier bevaren. Maar pas met de aanleg van sluizen in de 18e eeuw was een goede doorgang gegarandeerd. Het Thames path is een wandelroute die afwisselend op beide oevers het oude jaagpad voor de trekschuiten volgt.

Goring Lock and weir, foto door W. Teekens

Op onze tocht passeren we leuke dorpen en pubs, de steden Oxford en Reading, eeuwenoude kastelen, en beroemde roeibanen in Henley en Eton.

De rivier heeft weinig stroming en kent vele eilandjes. De omgeving verandert van, – gedurende de eerste dagen-, landelijk (picknicken tussen de koeien) naar meer stedelijk (verboden aan te leggen aan privé-steigers) in de laatste dagen.

De derde dag is er na een korte ochtendetappe ruimte om op eigen gelegenheid Oxford te bezoeken met zijn colleges, Bodleian Library en botanische tuin, of mee te gaan op een gezamenlijk bezoek aan Blenheim Palace.  

De laatste overnachting is in Windsor. De volgende ochtend is er tijd voor een bezoek aan Windsor Palace, met pronkkamers en St. George’s Chapel met het graf van o.a. Queen Elizabeth II. ’s Middags roeien we nog het laatste stuk naar de Wraysbury Skiff and Punting Club in Runnymede vanwaar we met de bus naar Harwich vertrekken voor de nachtboot. 

Tijdens Thames I slapen we drie nachten in een jeugdherberg met kleine en grotere slaapzalen (2 – 7 personen). Deze staat in het fraaie dorp Streatley, direct aan de Thames bij Goring.
Tijdens Thames II slapen we drie nachten in een hotel in Oxford in driepersoonskamers. Hiervandaan kunnen we de avonden in het centrum van Oxford doorbrengen.

Contactpersonen

Admiraal Thames I: Betty Goedewaagen
E-mail: [email protected]
Vice-admiraal: Greet Kuipers

Admiraal Thames II: Wilma Teekens
E-mail: [email protected] 
Vice-admiraal: Eus Hes

Prijsindicatie

Thames I: De kosten van de tocht zullen ca € 1175 bedragen, waarvan bij inschrijving te voldoen aan € 360 met vermelding van naam, KNRB nummer en Thames I.

Thames II: De kosten van de tocht zullen ca € 1275 bedragen, waarvan bij inschrijving te voldoen aan € 405 met vermelding van naam, KNRB nummer en Thames II.

Inbegrepen

 • Overtocht vanaf Hoek van Stena Lina (heen middagboot, terug nachtboot)
 • Vervoer per touringcar in Engeland
 • Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
  • Thames I: Drie nachten in een jeugdherberg met groeps accomodatie. Overige nachten in hotels met twee- en driepersoonskamers.
  • Thames II: In Oxford driepersoonskamers, overige hotels met twee- en driepersoonskamers.
 • Twee diners
 • Botentransport, verzekering boten, liggelden en fooien

Niet inbegrepen

 • Lunches en overige diners.
 • Reis- en annuleringsverzekering, aansprakelijkheidsverzekering