roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Beleid & organisatie Duurzaamheid

Duurzaamheid

In samenwerking met Missie H2 en het watersportverbond is de KNRB een traject gestart om duurzaamheid bij accommodaties van watersportverenigingen te inventariseren en te verbeteren. Met de slogan “Missie H2 geeft positieve energie aan de verduurzaming van watersportverenigingen” heeft de KNRB als doel om de verenigingen actief te ondersteunen bij het realiseren van de verduurzaming van accommodaties.

Missie H2 is een initiatief van koplopers in de energietransitie: Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Eneco, Toyota en Vopak. Door bedrijven te bewegen over te stappen naar waterstof in plaats van fossiele brandstoffen, zet Missie H2 in op een volledig functionerende waterstofmarkt in 2030.

Missie H2 geeft positieve energie aan de verduurzaming van watersportverenigingen

Watersporthelden werken met wind en water

Het doel van Missie H2 is om ervoor te zorgen dat Nederland tijdens de zomerspelen in Parijs 2024 op koers ligt om de waterstofmarkt vanaf 2030 volledig te laten functioneren. Ook de samenwerking met NOC*NSF en de sportbonden draagt hieraan bij. De partners van Missie H2 zetten de collectief beschikbare duurzaamheidskennis en ervaring in voor verdere verduurzaming van de Nederlandse sport. Dat gebeurt onder meer door de sporters van TeamNL te helpen zo duurzaam mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs en bij het verder verduurzamen van sportaccommodaties in Nederland.

Ambassadeurs

Het paralympisch roeiduo Chantal Haenen en Corné de Koning zijn samen met Marit Bouwmeester, Kiran Badloe en Ranomi Kromowidjojo het ambassadeursteam van Missie H2. Vol positieve energie zullen zij alle activiteiten ondersteunen in aanloop naar én tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Ga voor meer informatie naar Missieh2.nl.

Artikelen

Resultaten duurzaamheidonderzoek

Verduurzamen doen we samen met Remeha, onderdeel van Missie H2

Interesseformulier verduurzaming sportaccommodatie