roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Verlenging Sportakkoord en mogelijkheden tot volgen RC-3 opleidingen

Goed nieuws, de financieringsmogelijkheden voor niveau 2 opleidingen vanuit het Sportakkoord zijn verlengd! Vele verenigingen hebben afgelopen jaar met succes gebruik gemaakt van deze regeling waardoor zij (vrijwel geheel) de RC-2 of RI-2 opleiding van hun coaches vergoed hebben gekregen. Daarnaast bieden we dit najaar weer verschillende RC-3 en RC-2 opleidingen aan waar we je graag over informeren.  

Roeicoach 3 opleidingen

Op woensdag 2 november start een RC-3 opleiding in Nijmegen en op 23 oktober een opleiding in Groningen. Iets te ver voor jouw coaches? Op 18 november start er tevens een RC-3 opleiding in Amsterdam. Coaches kunnen zich hier inschrijven. 

Zijn deze opleidingen te ver weg, maar zijn er op jouw vereniging wel meerdere coaches die graag willen starten? Mail dan naar [email protected]. Vervolgens kijken we samen of we op korte termijn een opleiding kunnen realiseren in jouw omgeving.

Roeicoach 2 opleidingen

Momenteel wordt er gekeken naar de realisatie van een RC-2 opleiding in Utrecht of in Den Haag. Echter hebben we nog niet voldoende deelnemers om te kunnen starten. Mochten jouw coaches interesse hebben voor een RC-2 opleiding laat het ons dan weten via [email protected].

Verlenging Sportakkoord

De verlenging van het Sportakkoord tot en met maart 2023 betekend dat langer dan verwacht financiering voor de niveau twee opleidingen aangevraagd kan worden. We adviseren om deze regeling eerder dan maart aan te vragen. Wil je de financiering aanvragen? Volg dan de volgen stappen:

  • Stap 1: contact [email protected] voor startmogelijkheid van een RI-2/RC-2 opleiding.
  • Stap 2: benader de lokale adviseur sport van jouw gemeente (of vraag aan [email protected] wie de lokale adviseur sport van jouw vereniging is) om de service aan te vragen.
  • Stap 3: de lokale adviseur sport en de lokale verenigingsondersteuner kijken naar de mogelijkheden voor financiering.
  • Stap 4: de lokale verenigingsondersteuner dient de aanvraag in bij NOC*NSF.